Oppia Ikä Kaikki Kukaan ei tiedä kaikkea, mutta jauhetaan nyt silti...

Suomi Ruotsin pakolaisaallon paisuntasäiliöksi

Sain tietää tästä uutisesta ystävältä facebookissa, mutta koska aiheesta ei ole vielä mediassa enemmälti puhuttu, haluan nostaa sen täällä esiin:

Turvapaikanhakijoita virtaa nyt Ruotsista

Uutinen on pelottava, mutta ei odottamaton. Ruotsin realiteeteista välittämätön maahanmuuttopolitiikka (esimerkiksi asuntojen puute) alkaa realisoitua. Kuvitelkaa, että joka vuosi pitäisi rakentaa Kuopion verran infrastruktuuria, jonka käyttäjät eivät sitä maksa...

 

Koska Ruotsi ei pysty selviytymään valtavasta turvapaikanhakijamäärästään, paine purkautuu tänne. Lisäksi se paine ei tule hellittämään maailmanparannusvimman vallitessa. Tekeekö Ruotsi meille samoin kuin Italia tekee pohjoisemmalla Euroopalle, eli lähettää Välimeren yli tulevat turvapaikanhakijat käsittelemättä eteenpäin matkalipun kera?

 

Kun Ruotsi on täynnä, mutta ottaa edelleen vastaan nykyisen määrän ihmisiä, mihin luulet heidän menevän? Ja kuinka monen?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Reino Jalas

Toivottavasti sosialidemokraattinen Ruotsi on hoitanut pakolaisehdokkaiden sormenjälkien ottamisen paremmin kuin Italiassa.

Nykyisellään Italia on heittäytynyt melko lailla vapaavaihteelle tässä asiassa. Se ei vaadi Välimerestä nostetuilta sormenjälkiä, ja nämä voivat vapaasti matkustaa muihin EU-maihin.

Mikäli Ruotsissa otetut sormenjälket löytyvät Eurodacin rekisteristä, niin Torniosta tulee liuta pikapalautuksia takaisin Ruotsin puolelle.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Uutisessa puhutaan turvapaikanhakijoista, joten voisi olettaa, etteivät he ole sitä Ruotsista hakeneet.

Missä vaiheessa Ruotsi sitäpaitsi luokitellaan maaksi, jonne ei voi huonoista vastaanotto-olosuhteista johtuen palauttaa ketään (kuten Kreikka)?

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Jos hesaan asti ennättävät, tiedossa "rundresa" rakennettavan ydinvoimalan ohi ja över lohijoen ja sitten vain söderut till Stockholm. Jos ruotsalaiset viranomaiset ovat toimijoita tässä trafiikissa jollakin tavalla, se takaa ettei sieltä tule yhtään potentiaalista mitalitoivoa vaan pikimmiten pahnanpohjimmaiset. Kyllä svedu tämän homman hallitsee, entistä maakuntaa muistetaan "lämmöllä".

Lauri Wirén

Näyttää siltä, että Ruotsissa osataan perusaritmetiikkaa yhtä huonosti kuin Suomen hallituksessa 2011-2014. Pää(tön)ministerimme oli tuolloin sitä mieltä, että Suomen pitää vastaanottaa n. 180 000 maahanmuuttajaa vuodessa. Ei varmaan juolahtanut mieleen, että tuollaisen määrän asuttaminen veisi kaikki rakentamisen resurssit ja elättäminen kaikki muut resurssit.

Ruotsalaiset opiskelevat nyt peruskoulun matematiikkaa kantapään kautta ja meidän pitäisi noudattaa Dublinin sopimusta tinkimättä ja lähtettää tuo porukka takaisin rajan yli.

Janne Kilposuo

Olempahan meuhkannut kommenteissa asiasta koko viikon, kun se maanantaina uutisoitiin.
Voi vain kuvitella minkälainen kähinä rikkaan Norjan pitkällä rajalla on meneillään.

Sami Tastula

Ainoa pikku toiveeni tälläisen kohdalla on seuraava:

Suomen päättäjät tekevät asian suhteen linjauksen jolla estetään Ruotsissa tapahtuneiden virheiden toistuminen täällä Suomen puolella.

Mitä tämä todellisuudessa, toteutuessaan tarkoittaisi, muutamia mahdollisia esimerkkejä:

Suomalaiset leimattaisiin kansainvälisesti jonkin sortin rasisteiksi koska haluavat rajoittaa EU:n alueella tapahtuvaan muuttoliikehdintään ja paremman elintason perässä tapahtuvaa pakolaisten vapaata liikkuvuutta.
Tästä taasen esimerkkejä muiden valtioiden kohdalla, esimerkiksi Unkari joka rakenti satoja kilometrejä piikkilanka-aitaa nimenomaan paperittomien, laittomasti maahan tulevien pakolaisvirtojen hillitsemiseksi.
Autraalia joka kansainvälisesti, vuosikymmenien ajan toteuttanut omaa maahanmuuttopolitiikkaa joka ollut tiedossa kansainvälisesti.
Samaan kastiin kuuluu EU:ssa oleva Iso-Britannia jolla etu muihin EU-maihin maantieteellisesti, Kyseessähän selkeä saarivaltio eli ainakin jonkinlaisen jollan tarvitsee henkilö joka kyseiseen valtioon ilman laittomia maahanmuuttoja järjestävien apua koittaa pyrkiä.
Monien (suvaitsevaistenkin) ihannoima Jenkkilä taasen toteuttaa pakolaispolitiikkaa jossa mukana kohtuullisen kovatkin keinot.
Kanada, tuo Jenkkilän pohjonen naapuri,eipä tarvitse siihenkään valtioon koittaa laittomana maahantulijana.

Ovatko nämä valtiot rasisteja tai pakolaisia sortavia kuten monista suomalaisista ollaan vastaavissa tilanteissa ensimmäisenä ajattelemassa. Harjoittaako mikään näistä valtioista Suomesta tuttua pakolaispolitiikkaa jossa maahantulijoilta ei vaadita maahan pääsyn hyväksymiseksi muuta kuin se että vaivautuu paikalle? Eipä taida vastaavaa valtiota löytyä.

Vertauksena voitaneen käyttää yritysmaailmasta työntekijöihin ja niiden palkkaukseen liittyvää toimintatapaa.
Kuinka moni yhtiö ottaa työntekijän palkkalistoilleen jos palaknmaksaja ei saa mitään vastinetta maksamalleen palkalle, tuskimpa vaan näin tapahtuu. Miksi siis maahanmuuttajien kohdalla pitäisi toimia toisin??

Pakalaisvirta joka nyt on EU:n suuntaan, onko toimintamallina pakolaisten sijoittaminen ympäri EU:ta toimiva? Mielestäni EU:n rajavaltioina joihin pakolaiset esimmïsenä saapuva, ovat myös näistä vastuussa. Niin kauan kun sijoittelu muihin maihin toteutetaan, ei tässä jatkuvasti lisääntyvässä pakolaisvirrassa tule tapahtumaan minkäänlaista vähenemistä. Päinvastoin, onhan kyseessä erittäin suurista rahoista joista merkittävä osa menee suoraan toimijoille jotka näitä laittomia maahantuloja järjestää.
Syyt miksi näitä pakolaisia mista kotimaistaan pakolaisiksi lähtee, niiden korjaamiseksi on se työ tehtävä eikä olla jokaista maahantulijaa avosylin vastaanottamassa.
Tästä saadaan helposti hyppykeppi mitä tulee erilaisiin kehitysapuina tuhottaviin, hukattaviin rahamääriin.... Mikä estää kehityspauna käytetyn rahan sijasta käyttämään materiaalisia toimintamalleja. Näin esimerkiksi työllistetään ja saadaan sitä hyvää tänne kotimaahan, vai oliko tämä jo jonkun lukijan mielestä rasistista ajatusmallia noudattavaa toimintaa ??

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset