Oppia Ikä Kaikki Kukaan ei tiedä kaikkea, mutta jauhetaan nyt silti...

Muistakaa Lipposen Päivi

Muistatteko kun Tampereella paloi pizzeria vuonna 2010? Palossa kuoli kolme henkeä ja loukkaantui useampia muita. Silloin puhkesi samankaltainen someraivo kuin nyt on puhjennut. Päivi Lipponen ns. johti joukkoa ja vaati että "me maltilliset suomalaiset sanoudumme irti tällaisesta sairaasta väkivallasta ja rasismista." Pizzeriapalo tuomittiin suoralta kädeltä rasistiseksi iskuksi ja oltiin Päivin johdolla järjestämässä "kunnon marssia rasismia vastaan".

Kun Päiviltä kysyttiin, mistä hän tiesi kyseessä olevan rasistisen iskun hän kommentoi:
- En pysty todistamaan asiaa. Se on päätelmä, mielipide, Lipponen sanoi lehdelle.
Ja:
- Jos käy ilmi, että olen väärässä, tulen pyytämään anteeksi.

Lopulta selvisikin, että pizzerian olivat tuikanneetkin tuleen sen ulkomaalaistaustaiset pitäjät vakuutusrahojen toivossa. Vaatimukset kunnon marssin järjestämisestä sulivat samantien.  Päivi joutui pyytämään anteeksi:
"Tuli vähän liian nopea blogi. Minuun ovat ottaneet yhteyttä ihmiset, jotka ovat pahoittaneet mielensä ja harmistuneet siitä, että tein silloisen tiedon perusteella väärän otaksunnan, että tekoon liittyi rasismia. Pyydän anteeksi tätä väärää päätelmääni, jonka tein blogissani."

Lipponen näkyy poistaneen alkuperäisen blogikirjoituksen sittemmin.

Te, jotka nyt kouhkaatte äärioikeiston väkivallasta ja silmittömästä tappamisesta liittyen äskettäiseen Asema-aukion tapaukseen, oletteko kertaakaan miettineet, että voitte olla väärässä? Huhujen mukaan uhri oli huumeidenkäyttäjä, jolla oli taipumusta joutua riitoihin. On mahdollista, että hän oli väkivallan aloittaja. Voi myöskin olla mahdollista, että kuolemaan johtanut vamma ei johtunut väkivallasta vaan esimerkiksi kaatumisesta huonontuneen tasapainoaistin pettäessä. Emme tiedä mitään, joten suosittelisin olemaan epäileväinen kaikkiin suuntiin.

Jos käykin ilmi, että te olittekin väärässä, ettei Asema-aukiolla kyseessä ollutkaan silmitön väkivalta sivullista kohtaan, aiotteko pyytää anteeksi, kuten Päivi Lipponen joutui tekemään? Voitteko edes myöntää olleenne väärässä?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

17Suosittele

17 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (86 kommenttia)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Ihminen on ihminen aina, ja hänen muistoansa on kunnioitettava ja suhtauduttava aina hienovaraisemmin kuin jonkin elävän ex-poliitikon inhimilliseen erehdykseen. ihan riippumatta taustasta, ja kaikkihan voivat syrjäytyä todellisuudesta monin tavoin. Päivi elää, Jimi on kuollut. Syvä suru vaan jäi.

Jos Jimi Karttunen olisi malttanut innossaan ja vihassaan olla puuttumatta toistaiseksi valitettavasti laillisen poliittisen ryhmän toimintavapauteen häirinnäksi koetulla tavalla, hän luultavasti olisi hengissä ja voisi toimia oikeasti vaikuttavalla rakentavalla tavalla natseja ja ehkä muitakin väkivaltatyyppejä kuten anarkisteja vastaan.

Viha synnyttää vihaa. Jimi Karttusen kaveri kertoo Iltalehdessä: "...Jimi vihasi esimerkiksi ihmisiä, jotka ajattelivat kaikkien muslimien olevan terroristeja." http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016091822336730_u...

- Ehkä Jimi oli liikkunut piireissä, joissa tuontyyppisiä ilmauksia kuulee, tai sitten kaverin kertomus on värittynyt. Onkohan tuo Jimin epämääräinen vihankohde kuitenkin pitkälle jonkun oman mielikuvituksensa tuotetta? Uskooko kukaan teini-iän ohittanut tosissaan, että esimerkiksi Suomessa olisi oikeasti ihmisiä, jotka ajattelevat kaikkien muslimien olevan terroristeja? Jopa nuo SVL-natsit ovat tiettävästi puhuneet vain rikoksiin syyllistyneiden palauttamisesta, mutta minkään ääriryhmittymän pimeimmänkään fanaatikon en ole kuullut nykymaailmassa väittävän, että _kaikki_ muslimit tai juutalaiset tai kristityt tms. olisivat kollektiivisesti syyllisiä terroristeja, tai rasisteja tai yhtään mitenkään pahoja tai hyviäkään kaikki...

Näyttää tosiaan siltä, että natsit tappoivat sivullisen ohikulkijan. Tai siis joku natsi, ilmeisesti ei ihan satunnaisesti valikoitunutta ohikulkijaa niin kuin suuren maailman kauppakeskuspuukotuksissa. Parasta olisi ollut, jos Jimi Karttunen ei olisi sattunut menemään mielenilmauspaikalle, jolla jotkut hörhöt sattumoisin pitivät vihaan yllyttävää mutta kuulemma rauhallista ja kai laillista tilaisuuttaan.

Jokainen edes vähän normaali ja täysijärkinen suomalainen on eri mieltä natsien kanssa, eikä sitä oikeutta ole kukaan koskaan kyseenalaistanut. Eivät eri mieltä olemisen oikeutta kiellä tietääkseni edes pari sataa Suomen natsia, joista muutamalla oli (valitettavasti) asianmukaisesti hankittu muodollinen laillinen oikeus mielenilmaisuunsa ja jopa laillisen lippunsa kantamiseen. Poliisin olisi pitänyt olla paikalla ja itse asiassa sääntöjen mukaan turvata myös lipunkantajien poliittinen toiminnanvapaus ulkopuolisten hyökkäystä vastaan, jos joku olisi vaikkapa käynyt käsiksi. Sitä ei liene kuitenkaan tapahtunut, vaan ainoastaan huutelusta ja sylkemisestä on raportoitu poliisin mukaan. Samaten pullojenheittelijöitä ym. väkivaltaisia sabotöörejä pyritään yleensä pitämään kurissa esimerkiksi itsenäisyyspäivän veteraanisaattueita turvatessa.

Jos syljet ja heiluttelet keskisormea tiikerin häkin kaltereiden välistä ja menetät kätesi, ei järjetön peto ole kiistänyt sinun oikeuttasi olla eri mieltä, vaan se kokee sinun astuneen 'lailliselle' reviirilleen haastamaan riitaa. Eläin voi kokea sinut myös potentiaalisena ravintona, mutta kansallissosialistit/natsit tuskin sentään ovat kannibaaleja eikä varmaan muutakaan tappotarkoitusta ollut ilman ryhmän 'gauleiterin' lupaa. Hörhöt kumminkin menettävät usein malttinsa toisten hörhöjen provosoidessa.

Se on eri asia, että mielestäni natsien ja anarkistien yms. väkivaltaisten poliittisten aktivistiryhmien kokoontumisia ei pitäisi lainkaan sallia julkisilla paikoilla ainakaan ilman alueen selvää eristämistä normaaleista kunnon ihmisistä, ja ns. vastamielenilmauksia ym. provokaatioita ei pitäisi sallia 50 metriä lähempänä. Natsit ja anarkistithan tekevät symbioottis-synergistä yhteistyötä hankkimalla toisilleen maksimaalista huomioarvoa peesaamalla/sparraamalla toistensa miekkareita äänekkäillä vastamielenosoituksilla, koska media ja täysipäinen yleisö ei heitä muuten noteeraisikaan.

HUOM! Pragmaattinen väliaikainen neuvo kaikille täysipäisille niin kauan kuin noita hullujen toistensaprovosointimellakoita ei saada kielletyiksi lain keinoin: - Älkää hemmetissä menkö edes seuraamaan mielenosoituksia, joiden sanomasta uskotte saavanne itkupotkuraivarin tms. terveen järjen keskenmenokohtauksen! Olette ihan yhtä hulluja siinä itsesuojeluvaiston heikentymän rohkaisemassa riidanhaastoprovosoinnissanne kuin ne teitä 'vähemmän oikeudenmukaisesti urheat' vihankohteennekin, ja toisinpäin. Niin oli nyt ja niin on ollut aiemminkin, kuten viikko sitten Itäkeskuksessa sen laittomasti naamioituneen naisen tapauksessa.

Suomessa on ilmeisesti kaksi avoimen väkivaltaisesti suuntautunutta poliittista järjestöä enemmän tai vähemmän vaarallisine aktivisteineen. Käännetyssä aakkosjärjestyksessä mainiten ne ovat ns. vastarintaliike ja anarkistit (pienin alkukirjaimin kirjoitettuna kahdesta syystä, jotka liittyvät molemmissa järjestörakenteen ja nimen epämääräisyyteen ja kunnioituksen ansaitsemattomuuteen).

Moni on arvostellut viranomaisia ja vaatinut asiallisestikin kannanottoja ja johtopäätöksiä. Poliisin toimintaa on helppo mutta vaikea arvostella varsinkin silloin, kun laillisten mielenosoitusten meno aktivoituu hallitsemattomaksi ulkoapäin tulevien aktiiviärsykkeiden ja miekkari/vastamiekkariasetelman katalysoimana.

Yhdet hullut provosoivat ja toiset hullut lyövät! Onneksi aina ei tule vakavia henkilövahinkoja - mm. viikon takainen Itäkeskuksen kuuluisa ilmiantovälikohtausmielenosoitus olisi voinut varmaankin päätyä vammautumisiin ja ehkä keskenmenoon ym vakavampaankin, jos naamioituneen provokaattorin vastapuolena olisi ollut tämän väkivaltaisen kansallissosialistiporukan kuumakalleja (jotka tiettävästi ovat usein itse olleet aloitteellisia hyökkäyksissä ym. aggressioissa).

Poliisi sietää yhä myös mainittujen kahden laillisen mutta väkivaltaisen ääriosapuolen toimintaa, koska 'vastarintaliike' ja 'anarkistit' ovat muodollisesti laillisia järjestöjä/verkostoja/kansalaisryhmiä. Laillisuusviranomaiset ja poliittiset päättäjät eivät ole katsoneet aiheelliseksi kieltää kumpaakaan yhteiskunnanvastaista koneistoa, koska väkivalta ei ole kaiketi ollut 'riittävän' organisoitua ja/tai vakavaa. Molempien porukoissa on useita väkivaltarikoksiin syyllistyneitä ja niihin yllyttäneitä paskiaisia, mutta vapaan yhteiskunnan ja kansalaistoiminnan ja järjestötoiminnan vapaus on katsottu kokonaisuuden kannalta painavammiksi arvoiksi.

Turvallisuusviranomaisten lausunnoissa on arveltu myös, että laillista toimintaa myös mellakoiksi ja kahakoiksi yltyvissä muodoissaan on helpompi seurata varsinkin nykyisin rajoitetuin valvontaresurssein kuin maan alla ja verkon syövereissä kokonaan tapahtuvaa laitonta liikehdintää. - Ymmärrettäviä perusteita, mutta... Eikö laillisen järjestyksen ja länsimaisen yhteiskunnan vastaisia poliittisia järjestöjä oikeastikin voisi kieltää, kun kerran moottoripyöräkerhojakin on julistettu rikollisjärjestöiksi? Meillä on laki myös laittomasta naamioitumisesta, mutta valitettavasti sitä ei ole noudatettu eikä noudattamista välitetä valvoakaan, kun esiin voi tulla ikäviä tulkintatilanteita esimerkiksi burkhan ajoittaisesta käytöstä silloin, kun on tarkoitus mennä provosoimaan mielenosoituksiin, vrt. http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/222812-r...

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Kiitos pitkästä kommentista, mutta haluaisin pitää keskustelun kirjoituksen ydinkysymyksen ympärillä: Jos menit jo tuomitsemaan tapauksen rasistiseksi väkivallaksi vailla parempaa tietoa ja jos käänteistä tietoa tulee, voitko myöntää olleesi väärässä?

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

En tuomitse tapausta maallikkona lainkaan juridisessa mielessä, enkä ole sanonut tuomitsevani muutenkaan sitä 'rasistiseksi väkivallaksi' vailla muita parempaa tietoa. Taisin mainita, että näyttää siltä että natsi tappoi - kaiketi kantasuomalaisen - eli että median mukaan niin on käynyt. Mitäs rasistsista siinä olisikaan? 'Mielipiteen vuoksi' voisi kai ajatella motiiviksi pikemmin, jos median kuvaukset pitävät paikkansa, mitä en todellakaan voi tietää muita paremmin. Voin myöntää olevani väärässä monissa muissa asioissa, mutta en sellaisessa mitä en koskaan mitenkään väittänyt. Korostin todennäköistä provosoimista ja poliittisen toimintavapauden rajoitusyritystä tönäisyn mahdollisena laukaisemisena jos kuolema ylipäätään siihen liittyi. Ymmärrän toki, jos et ehtinyt/viitsinyt lukea pitkää kommenttiani, mihin viittaa sanasi "jos menit jo tuomitsemaan tapauksen" eli että kaiketi silmäilit ja yritit arvata hieman ohiosuen mitä kirjoitin. Skarppina 'tuomionjaossa'.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #4

Öh sori, tarkoitukseni oli puhua passiivissa tarkoittamatta juuri sinua. (Jos sinä - kuka tahansa tekstin lukija - menit tuomitsemaan...)

Ja luin kyllä pitkän kommenttisi.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari Vastaus kommenttiin #6

"Huhujen mukaan uhri oli huumeidenkäyttäjä, jolla oli taipumusta joutua riitoihin. On mahdollista, että hän oli väkivallan aloittaja."

Huhujen mukaan???
Poliisi on tiedottanut, että tämä väkivallantekijä juoksi uhrin kiinni, tämä kun oli jatkanut matkaa, ja potkaisi häntä rintaan niin että mies kaatui ja löi päänsä.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #46

"Huhujen mukaan???"

Kyllä. Facebook-kirjoituksen mukaan Jimi oli ahkera käyttäjä.

"Poliisi on tiedottanut"

Kuten ketjusta näet, tämä tieto, jonka itse linkitin, tuli vasta kirjoituksen julkaisemisen jälkeen. Tietoa edeltävä oli erilaisten vaihtoehtojen spekulaatiota, ei faktaa, jonka ei pitäisi olla epäselvää.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari Vastaus kommenttiin #47

Näitä huhuja on esiintynyt monissa "luotettavissa" lähteissä, kuulemma.

Oli käyttäjä tai ei, sillä ei oikeuteta väkivaltaa, joka johtaa kuolemaan.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #48

"Oli käyttäjä tai ei, sillä ei oikeuteta väkivaltaa, joka johtaa kuolemaan."

Thanks for the info Sherlock.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari Vastaus kommenttiin #49
Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Tällaisissa latautuneissa asioissa tärkeintä näyttää olevan mahdollisimman kiihkeän tunnereaktion nostattaminen mahdollisimman nopeasti. Tosiasioiden selvittämiselle siinä ei ole aikaa eikä tilaa. Nehän saattaisivat viedä koko hälyltä pohjan, kuten tuossa Päivi Lipposen tapauksessa tai tuoreemmassa Itäkeskuksen tapauksessa. Tosiasiatkin voivat sitten aikanaan tulla esiin, mutta niillä on enään pikku-uutisen arvo ja haluttu tunnereaktio on jo aikaansaatu. Historiaa lukeneet tietävät, että ääriliikkeet ovat käyttäneet kautta aikain hyväkseen tällaista masinointia ja kohujen nostatusta.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Noita vääristeltyjä kohuja on ollut niin monia, että niihin on alkanut suhtautua lähtökohtaisesti skeptisesti.

Ei ole pitkä aika myöskään Mustan barbaarin omaisten tapauksesta.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

On vaikea ymmärtää, että miten Päivi Lipponen liittyy tähän murhenäytelmään. Mielestäni hänen ääliömäinen kannanottoansa ei liity tähän mitenkään. Ehkä kyseessä onkin vain blokistin vain ylikehittynyt mielikuvitus?

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

"On vaikea ymmärtää, että miten Päivi Lipponen liittyy tähän murhenäytelmään."

Ikävä jos sinulla on ymmärtämisen kanssa vaikeuksia. Voin toki vääntää asian ratakiskosta tämän kerran:

Tapahtuu tapahtuma X. Tapahtuman X yksityiskohdista ei ole tarkkaa tietoa kenelläkään. Henkilöt A, B ja C alkavat siitäkin huolimatta rummuttaa sosiaalisessa mediassa että tapahtuma X johtui syystä Y ilman varmaa tietoa. Myöhemmin voikin paljastua, että syy Y ei ollutkaan totta vaan syynä oli Z. Henkilöt A, B ja C joutuvat silloin syömään sanansa, kuten Päivi Lipponen vuonna 2010 joutui.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

No luulisi että olisi ikävä ampua omaan jalkaan.... Lipposen Päivi teki niin, mutta sentään totesi:
*************************************************************************
"- En pysty todistamaan asiaa. Se on päätelmä, mielipide, Lipponen sanoi lehdelle.
- Jos käy ilmi, että olen väärässä, tulen pyytämään anteeksi."
***********************************************************************

Ja käsittääkseni pahoitteli jälkeenpäin. Mutta useimmat ihmiset ovat aina tunteenomaisesti vuorenvarmoja kannastaan aluksi ja harvemmin niitä jälkikäteen pahoitellaan, vaikka olisi mennyt väärin.

Sitä vain että kannattaisi odotella tosiasioita ehkä ettei käy kuten siinä ns. "10 miestä pahoinpiteli raskaana olevan musliminaisen" (ei pitänyt paikkansa) tai ns. "mustan barbaarin" sukulaisten tapaus, jossa sitten ei ollut siinäkään rikosta ja monessa muussa. Kun noita kertyy tarpeeksi, niin se valaa epäuskoa kansalaisiin. Ja juuri nämä tunteidensa mukaan ensimmäisinä kommentoivat agendansa kanssa häviävät ja turha ihmetellä mikäli ääri-ilmiöitä tulee lisää.

Olen pahasti ollut huolissani kansalaisten kolmiin tahoihin jakautumista (reilu yksinkertaistus tietysti). On kaksi toisiaan inhoavaa tunteiden sun oman agendansa mukaan menevää tahoa ja kolmas taho siinä välissä jota ei joko kiinnosta tai ei suurin surminkaan uskalla/halua enää ottaa edes kantaa (sanoo mitä tahansa, niin pieleen menee ja väärinymmärretään tahallaan). Kansan luottamuksen pirstaloiminen ja toisiaan syytteleviin tahoihin jakaminen on reilusti pahempi ongelmiin johtava tekijä kuin joku pelle vastarintaliike muutamilla kymmenillä jäsenillään.

Tästä tapauksesta en muuta sanoisi kuin että odotellaan lisätietoja ihan rauhassa. Niin olisi aikanaan Lipposen Päivinkin pitänyt tehdä. Mutta eihän se kaikille käy.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

"Niin olisi aikanaan Lipposen Päivinkin pitänyt tehdä. Mutta eihän se kaikille käy."

Eikä Lipposen ylilyönnistä ole opittu mitään.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #12

No pikemminkin päinvastoin. Tutkitaan ensin ja sitten tehdään päätöksiä olisi oma linjani, mutta mitäs siitä, kun sillä ei ole kannatusta.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #15

http://www.hs.fi/kotimaa/a1474253273414?jako=4a450...

Ja näin tosiaan tehdään. Poliisi kertoo tutkivansa törkeästä kuolemantuottamuksesta Jesse Torniaista, joka on ilmoittautunut poliisille itse.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Hei, jätä ne huhujutut virkkaaville mummoille ja hörhöille. Kyseessä on väkivallan käytön nimeen vannova järjestö, joka on iskenyt "kurinpalautuksena" kansalaisen katuun, eikä edes häpeile sitä.

Vainajan asiat eivät liity tähän mitenkään, enkä ymmärrä millä lihaksilla vainajaa häpäistään netin syövereissä jotenkin oikeuttamisen nimissä. Jos kuolinsyy on jokin muu kuin traumaperäinen, on silti väkivaltainen äärijärjestö tehnyt keskellä päivää kadulla väkivaltaisen teon.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

"Hei, jätä ne huhujutut virkkaaville mummoille ja hörhöille."

Ai kuten Päivi Lipposelle jätettiin vuonna 2010?

"Jos kuolinsyy on jokin muu kuin traumaperäinen, on silti väkivaltainen äärijärjestö tehnyt keskellä päivää kadulla väkivaltaisen teon."

Eli te antirasistit olette oikeassa joka tapauksessa? Halla-aho kirjoittikin jo 2010, miten asiat saadaan käännettyä aina itselle oikeanlaiseksi:
"Kuten huomaamme, tällaiset tragediat ovat suvaitsevaistolle win-win-tilanteita. Jos tekijä on suomalainen, on syytä marssia rasismia vastaan. Jos tekijä on maahanmuuttaja, on syytä marssia rasismia vastaan."

http://halla-aho.com/scripta/maahanmuuttokriittine...

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Älähän laita minulle mitään kategorioita: minäkään en tee sinulle niin vaan kohtelen ajattelevana yksilönä. Päivi Lipponen oli meni huhujen halpaan. Itse odotan spekulointeja lukuunottamatta viranomaisten vahvistusta asioille aina. Mutta väkivaltainen teko on ja pysyy, oli lopputulos mikä tahansa, joten nyt ei ole kyse siitä, etteikö mitään vakavaa olisi kansalaiselle tapahtunut.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #13

"Älähän laita minulle mitään kategorioita"

Sori siitä. Saanko kuitenkin pistää Husun ja Noora Tapion kuitenkin siihen ryhmään, joka alkoi syyttää SVL:ää miehen taposta?

"Päivi Lipponen oli meni huhujen halpaan."

Niin menivät myös Husu ja Noora Tapio sekä monet muut.

"Mutta väkivaltainen teko on ja pysyy, oli lopputulos mikä tahansa, joten nyt ei ole kyse siitä, etteikö mitään vakavaa olisi kansalaiselle tapahtunut."

Totta, mutta asia ei välttämättä ole ihan mustavalkoinen. Väkivaltaa kun voi käyttää myös itsepuolustukseen, väkivalta voi olla molemminpuolista jne.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #16

https://twitter.com/JesseTorniainen/status/7750533...

Tuosta pääset katsomaan miten epäilty asian esitti. Hän kuvaili sitä räkimiseksi ja uhkailuksi. Eli ei hyökkäykseksi johon olisi pitänyt vastata puolustautumalla fyysisesti.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #18

" Eli ei hyökkäykseksi johon olisi pitänyt vastata puolustautumalla fyysisesti."

Siltä tuo näyttää. Se ei kuitenkaan todista, että hän olisi tappanut uhrin kuten netissä on maalailtu.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #18

"Hän kuvaili sitä räkimiseksi ja uhkailuksi. Eli ei hyökkäykseksi johon olisi pitänyt vastata puolustautumalla fyysisesti."

Itsepuolustusta tapauksesta ei varmasti saa millään. Pelkkää väkivaltaa, johon ei ollut minkään valtakunnan oikeutusta. Kuitenkin, "räkiminen ja uhkailu" ja niiden seurauksena pahoinpitely on vähän eri asia kuin poliittinen väkivalta, jollaista tässä on väkisin yritetty liimata mukaan.

Suomalaiset snagarijonot tuskin ovat kovin poliittisesti aktiivisia (olkoonkin, että muutaman kerran olen joutunut "natsina" tai "porvarisikana" Li:n ja Danin viiteryhmän huomion kohteeksi), mutta siellä kyllä tulee sadan prosentin todennäköisyydellä turpaan jos käy räkimään ja uhkailemaan, ihan riippumatta siitä ovatko jonossa seisojat joogalentäjiä vai kuunatseja.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #22

Torniainen on saanut kamppailukoulutusta järjestössään, sehän on osa koko ideologista toimintaa. Järjestön nimissä ylistettiin tekoa. Aiemmin heiltä on nähty "taisteluraportteja". Kirjoittelet monesti fiksuja, mutta onko se nyt näinkin vaikeaa kuvitella, että väkivaltainen järjestö nimenomaan käyttää väkivaltaa poliittisena elementtinä.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #23

Ei, sitä en ole kiistämässä, etteikö kyseinen järjestö käytä väkivaltaa "poliittisena elementtinä". Sellaisista esimerkkeinä vaikka ne kerrat, kun ovat käyneet eri tilaisuuksissa häiriköimässä, tai käyneet silloin jonkun kimppuun.

Tämä nimenomainen tapaus taas (julkisuudessa olleiden tietojen perusteella) on minusta aika lailla eri asia, ja menee enemmänkin sinne snagariosastolle. Joku käy räkimässä ja aukomassa päätään ja saa turpaansa, tässä tapauksessa fataalein seurauksin. Ehdottomasti ja yksiselitteisesti väärin, mutta kuitenkin, jos tuollainen tapahtumaketju on poliittisesti motivoitunutta, niin siinä tapauksessa koko maa on täynnä poliittisesti motivoitunutta väkivaltaa. Meidän täytyy vain arpoa kullekin tapahtumalle sopiva poliittinen motiivi. Tai sitten maailman todellisuus vain on sitä, että osa porukasta on sen verran ..sipäistä, että vastaa ..ttuiluun väkivallalla, ihan aatteesta riippumatta.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #22

http://longplay.fi/sidetone/ly%C3%B6-ensin-ja-t%C3...

Tuossa vielä tarkennusta, millaista hyökkäysohjeita uusnatseilla on.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #31

Monet lukijat varmaan tietävätkin ja ymmärtävät, että SVL:ssä on mukana väkvaltaisia tyyppejä. Minäkin tiedän sen.

Mikä on Petra postaustesi tavoite?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #32

Auttaa teitä ymmärtämään, että kyse ei ole snagaritappelusta vaan järjestäytyneestä, harjoitellusta toiminnasta, jonka kohteena on valtiojärjestelmä, kansalaiset ja ei-kansalaiset.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #33

"Auttaa teitä ymmärtämään, että kyse ei ole snagaritappelusta vaan järjestäytyneestä, harjoitellusta toiminnasta, jonka kohteena on valtiojärjestelmä, kansalaiset ja ei-kansalaiset."

Selvä. Autatko myös ihmisiä ymmärtämään, että anarkistien kohdallakaan kyse ei ole snagaritappelusta, vaan järjestäytyneestä toiminnasta, jonka kohteena on valtiojärjestelmä ja toisinajattelijat?

Toimitko samoin kaikkien väkivaltaisten ryhmittymien suhteen?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #34

Ehdottomasti. Kannattaisiko sinun vähän höllätä tuota ihmisten lokerointia?

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #35

"Ehdottomasti."

Hope so. Odotan kovasti kirjoituksiasi ja kommenttejasi väkivaltaisesta vasemmistosta.

"Kannattaisiko sinun vähän höllätä tuota ihmisten lokerointia?"

Ei, koska mielestäni "lokeroin" ihmisiä sen perusteella, käyttävätkö he kaksoistandardeja vai eivät. Vastustan kaksoisstandardeista johtuvaa tekopyhyyttä kaikilta suunnilta. Tekopyhyys vaan tuntuu tulevan vasemmalta laidalta paljon vahvemmin.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #38

Siis mistä toivot kommentteja, väkivaltaisesta vasemmistosta vai väkivaltaisista anarkisteista? Samasta asiastahan ei ole kyse. Otan kantaa heti kun vastaavanlainen keissi tulee, mutta sellaista ei nyt ole vaan tällainen natsikeissi. En rupea päästäni keksimään.

Ihmisten lokerointi on todella kaventavaa ja tarpeetonta. Sinun kannattaisi suhtautua ihmisiin ilman ennakkoluuloja, leimaamista ja mielikuvia, niin keskustelut sujuvat paljon paremmin.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #39

"Siis mistä toivot kommentteja, väkivaltaisesta vasemmistosta vai väkivaltaisista anarkisteista?"

Kummatkin käyvät. Itsenäisyyspäivänä parin kuukauden päästä on varmaankin kirjoitettavaa kun viime vuonna sitä ei blogistasi päätellen ollut.

"Sinun kannattaisi suhtautua ihmisiin ilman ennakkoluuloja, leimaamista ja mielikuvia, niin keskustelut sujuvat paljon paremmin."

Niin kannattaisi. Suhtaudutko itse ihmisiin ilman ennakkoluuloja?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #40

Voit päätellä sen siitä, kuinka monta kertaa olen lokeroinut sinut johonkin porukkaan tai poliittiseen liikkeeseen, teititellyt sinua osana jotain tiettyä joukkiota.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #42

Vaikeaa se olisikin, kun mihinkään ryhmittymään en kuulu.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #43

No niin, eikö olekin mahtavaa ja vapaata? Ei minullakaan ole poliittista viiteryhmää. Anna kun kerron millaisia ennakkoluuloja olen saanut kokea bloggaajahistoriani aikana:

Jotkut Usarin kommentaattorit: RKP:läinen (vale)
Jotkut Usarin kommentaattorit: Vihreä (vale)
MV-lehti: femakko (vale)
Jussi Halla-aho: kuuluu johonkin Panu Höglundin johtamaan ryhmään (vale)
Usarin kommentaattorit: Oikeasti mies (vale)
MV-lehti: Islamin kannattaja Ruotsista (vale)
MV-lehti: Tunnettu kommunisti Tampereelta (vale)
Tiina Wiik: Vassari ja trolli (vale)
Twitterin anarkistit: eläinvihamielinen (vale)

Niin paljon puhdasta päästä keksittyä soopaa näinä vuosina. Itse haluan suhtautua ihmisiin sellaisina kuin he ovat ja perustaa käsitykseeni, mitä he kirjoittavat tai sanovat.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #44

Jätit pois sen pahimman. Tytöksi vähättelivät täällä Usarissa.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Kuten Ovaskainen tuossa totesi, Lipponen sentään tiettävästi pahoitteli virhetulkintaansa myöhemmin.

Halla-aholla sentään on tilillään 'Lammilla asuva mies', jossa olevaa puutteelliseen tietoon perustuvaa virhetulkintaa hän ei ole sen kummemmin oikaissut kuin pahoitellutkaan, tietääkseni...

Se on tuo asioiden muistaminen ja tulkitseminen kovin subjektiivista, vähän puolin ja toisin.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Ei juuri kukaan kiellä järjestön olevan täysin pellejärjestö ja varmasti pääosin nuorista olen-oikeassa luokan miehistä koostuva ja varmasti väkivaltaa osaavat käyttää. Lukee nyt vaikka wikipediasta porukan kuvauksen ellei aikaisemmin ole heistä kuullut ja hoh-hoijaa. Itse olen ollut tietoinen porukasta useita vuosia ja sitä kritisoinut. On myös vastapuoli ja ns. "antifasistisissa" piireissä löytyy väkivaltaa kannattavia tahoja, jotka myös saa kieltää mikäli kieltolinjalle lähdetään. Väkivaltaisia yhteenottoja noiden välein on tapahtunut aikaisemminkin.

Tässä tapauksessa tuomio on vähintään pahoinpitely ja enemmän jos on johtanut kuolemaan. Siitäkään ei ole kai suurta erimielisyyttä. Saa sen ryhmän omasta puolestani kieltää jos lainsäätäjät katsovat sen olevan järkevintä (ei hajuakaan katsovatko, viimeksi eivät näin katsoneet). Vähän vain epäilyttää että tässä edetään aika nopealla tahdilla yhden tapauksen takia, josta ei ole edes julkaistu kunnolla tietoja. Vaikuttaa melko tunteenomaiselta reaktiolta monilla.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Jos käykin ilmi, että te olittekin väärässä, ettei Asema-aukiolla kyseessä ollutkaan silmitön väkivalta sivullista kohtaan, aiotteko pyytää anteeksi, kuten Päivi Lipponen joutui tekemään? Voitteko edes myöntää olleenne väärässä?"

Tällaista sattuu. Päivi Lipponen otti kantaa vajailla tiedoilla, mutta kuinka monta kertaa on sattunut että on otettu kantaa vajailla tiedoilla lehtijuttuihin joissa mamu on tehnyt sitä sun tätä, raiskannut, valittanut ruuasta, kähminyt naisia, vihellellyt perään tai tehnyt jotain muuta sopimatonta, kunnes tietoon on tullut että kyse on ollut jostain muusta, väärinkäsityksestä, väärästä syytteestä, tai siitä että huhu on matkalla muuttanut muotoaan.

Minusta Päivi Lipposen taannoiselle virheelle ilkkuminen vuosikymmenestä toiseen osoittaa vain sen ettei muuta ilkuttavaa ole vissiin oikein ilmaantunut.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

"Tällaista sattuu."

Mutta miten yleistä on, että myönnetään väärässä oleminen? Päivi Lipponen näin teki, mutta muita vastaavia anteeksipyyntöjä en muista juuri keneltäkään tulleen.

"Minusta Päivi Lipposen taannoiselle virheelle ilkkuminen vuosikymmenestä toiseen osoittaa vain sen ettei muuta ilkuttavaa ole vissiin oikein ilmaantunut."

Etkö ole kuullut raskaana olevan musliminaisen joukkopahoinpitelystä tovi sitten? Tai siitä kun poliisit mukiloivat mustan barbaarin omaisia oliko kuukausi takaperin?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Etkö ole kuullut raskaana olevan musliminaisen joukkopahoinpitelystä tovi sitten? Tai siitä kun poliisit mukiloivat mustan barbaarin omaisia oliko kuukausi takaperin?"

Tuon mustan barbaarin tapauksen muistan, mutta en raskaana olevan naisen pahoinpitelyä.

Taannoin oli lehdissä tiuhaan artikkeleita ainakin mamujen tekemistä seksuaalirikoksista, jotka myöhemmin on osoitettu lavastetuiksi tai pelkästään vääriksi ilmiannoiksi. Yksi sellainen väärä ilmianto, joka kylläkin tapahtui saksassa, melkein aiheutti diplomaattisen selkkauksen Saksan ja Venäjän välille.

Tyttö oli ollut vanhemmiltaan salaa poikaystävänsä luona yön ja antoi selitykseksi sen että mamujoukko olisi kidnapannut ja raiskannut. Venäjän media syytti saksalaista poliisia siitä että asia painettiin villaisella, tai jotain sen suuntaista. Tyttö taisi olla venäläistä sukua tai jotain sellaista. Myöhemmin tyttö kyllä sitten tunnusti tekonsa ja mamut pääsi pälkähästä.

No, tällaista nyt aina sattuu, paremmissakin piireissä. :)
Sille voi vaikka hymyillä.

Mutta kun siitä tehdään rasistisen kiihotuksen väline,
niin asiasta tulee vakavampi.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #25

"Tuon mustan barbaarin tapauksen muistan, mutta en raskaana olevan naisen pahoinpitelyä."

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016091122296437_u...
"Musliminainen kertoi Iltalehdelle, että kymmenkunta ihmistä pahoinpiteli häntä Itäkeskuksessa sunnuntaina."

"Mutta kun siitä tehdään rasistisen kiihotuksen väline,
niin asiasta tulee vakavampi."

Suhtaudutko samalla vakavuudella tapauksiin, joissa oikeistolaisia vastaan kiihotetaan tekaistun syytöksin ja tekaistut jutut päätyvät valtamediaan asti?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #26

"Suhtaudutko samalla vakavuudella tapauksiin, joissa oikeistolaisia vastaan kiihotetaan tekaistun syytöksin ja tekaistut jutut päätyvät valtamediaan asti?"

Suhtaudun samalla vakavuudella.
Valehtelu propaganda-aseena on ehdottoman tuomittava.

Molemmilla osapuolilla on valtava tarve osoittaa olevansa oikeassa, mutta tällainen menettely on ehdottoman tuomittavaa.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #27

"Suhtaudun samalla vakavuudella."

Hyvä homma.

"Valehtelu propaganda-aseena on ehdottoman tuomittava."

Samaa mieltä. Toivoisin vain että tuo toimisi kaikinpuolin.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #27

"Suhtaudun samalla vakavuudella.
Valehtelu propaganda-aseena on ehdottoman tuomittava."

Miksi et suhtaudu samalla vakavuudella, kun valehdellaan EU- ja Euro-propagandassa? Johtuuko se siitä, että valehtelu ajaa samaa lopputulosta kuin sinäkin haluat?

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Uutta tietoa tapauksesta:

http://www.hs.fi/kotimaa/a1474254801865

"”Hän pysähtyi mielenosoittajien eteen. Siinä oli mahdollisesti jotain sanailua. Hän sylkäisi maahan ja jatkoi matkaa”, Kruskopf sanoo.

Tällöin vuonna 1990 syntynyt mielenosoittaja lähti poliisin mukaan juoksemaan noin kymmenen metrin päästä miestä kohti ja potkaisi tätä rintaan, minkä vuoksi uhri kaatui maahan ja löi päänsä."

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Samasta jutusta: "Kruskopf luonnehtii, että epäilty on merkittävä toimija Suomen vastarintaliikkeessä".

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

"Kruskopf luonnehtii, että epäilty on merkittävä toimija Suomen vastarintaliikkeessä".

Se ei ole yllätys.

Tuo, että syytetty juoksi kauempaa suoraan uhrin kimppuun, on vakava asianhaara, eikä siten voi puolustella häntä (enkä halua puolustella), että kyseessä olisi ollut molemminpuolinen väkivalta.

Reijo Jokela

Eikös 50:n jäsenen järjestössä jokainen jäsen ole merkittävä toimija?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Kruskopf luonnehtii, että epäilty on merkittävä toimija Suomen vastarintaliikkeessä".

Onko vastarintaliike merkittävä toimija Suomessa? Montako jäsentä tällä liikkeellä on?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Esimerkiksi Singaporessa sylkeminen kadulle on kielletty ja siitä saa sakkorangaistuksen.

Olisiko kyseisen sakkomenettelyn olemassaolo myös täällä meillä Suomessa estänyt nyt tapahtuneen sylkemisen ja sen traagiset seuraukset ?

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Mielestäni tästä ei saa mitenkään poliittista tappoa. Mutta odotetaan poliisin tutkimusten valmistumista.

Kertokaa minulle, miksi uhri laskettiin sairaalasta kotiin torstaina, jos hänellä oli mekkejä aivoverenvuodosta, johon hän isänsä mukaan kuoli.

Minusta outoa, hoitovirhe?

Eero Mattila

Hämmästyttävän järkevä kommentti. Kiitos siitä;-)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Minusta outoa, hoitovirhe?"

Oliko pahoinpitely sinusta hoitovirhe?

Voiko pahoinpitelyn jälkeinen hoitovirhe oikeuttaa pahoinptelyn?

Voiko pahoinpitelyn oikeutukseksi tulkita sylkeminen kadulle?

Miksi oikein tätä pahoinpitelyä pyritään näin voimakkaasti puolustamaan ja selittämään?

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Arvo, älä vääristele.
Kaikki nuo sinun kysymyksesi ovat kysymykseeni liittymättömiä.

En pyri puolustamaan enkä selittelemään, esitin vaan ensimmäiseksi mieleeni tulleen kysymyksen.

Eli uhri päästettiin sairaalasta kotiin torstaina ja hänen oman kertomuksensa mukaan olo oli ok.
Perjantaina hän kertoi aamupäivästä isälleen olevansa ok.

Päivällä hän itse soitti hälytyskeskukseen mutta menetti sen jälkeen tajuntansa. Talonmiehen yleisavaimen avulla apu pääsi paikalle ja hänet vietiin sairaalaan, jossa hän perjantaina kuoli.

Se, mitä ihmettelen on miksi lääkärit kotiuttivat hänet jo torstaina, vaikka tiesivät hänen historiansa ja jos hänellä oli mitään merkkejä kallomurtumasta tai aivoverenvuodosta, johon hän isänsä mukaan kuoli.

Minusta tämä lääkärien "hätäily" oli käsittämätöntä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #56

Sairaalasta on vastattu näin:

Töölön sairaalasta, jossa uhri oli hoidossa, kerrottiin, että tapaus ei aiheuta mitään erityisiä muutoksia sairaalan käytäntöihin.

– Tämä ei aiheuta mitään erityistä, sillä meillä on jo olemassa hyvät ohjeet siitä, miten potilaita seurataan. Tiedämme, mitä asioita pitää tehdä ennen kuin potilaan voi kotiuttaa, sanoo neurokirurgian linjajohtaja ja professori Mika Niemelä Töölön sairaalasta.

http://www.msn.com/fi-fi/uutiset/kotimaa/asema-auk...

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #58

Seija, maikkarin sivulta:

"Pahoinpitelyn uhri on myöhemmin kuollut sairaalassa. Poliisi ei kuitenkaan kommentoi, onko pahoinpitelyllä osuutta kuolemaan."

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #61

"Pahoinpitelyn uhri on myöhemmin kuollut sairaalassa. Poliisi ei kuitenkaan kommentoi, onko pahoinpitelyllä osuutta kuolemaan."

Vaikka pahoinpitelyllä ei olisi osuutta kuolemaan, pahoinpitelyn luonne on sellainen että pahoinpitelijä on oikeassa paikassa istuessaan vankilassa.

Todennäköiseltä kuitenkin vaikuttaa että taitavat asianajajat saavat tuomion vältettyä ja pahoinpitelijä voi vapaana jatkaa riehumistaan.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #62
Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #61

Reino, poliisihan on vähitellen täydentänyt lausuntojaan ja tällainenkin on:

Asema-aukiolla pahoinpitelyn uhriksi joutunut 28-vuotias mies joutui pahoinpitelyn jälkeen sairaalaan. Hänet päästettiin sairaalasta pois joidenkin päivien jälkeen. Seuraavana päivänä uhri hakeutui takaisin Meilahden sairaalaan, jossa hän menehtyi.

– Meidän käsityksemme on, että uhri kuoli potkun seurauksena saamaansa kallovammaan, tutkinnanjohtaja Teemo Kruskopf sanoo.

http://yle.fi/uutiset/tutkinnanjohtaja_torkeasta_k...

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Uusimman tiedon valossa ei ole mitään seliteltävää. Tekijä käytti silmitöntä ja tarpeetonta väkivaltaa hyvin lievän provosoinnin vuoksi.

...

Mietin vain, millaista selittelyä olisimme kuulleet, jos tekijä olisikin ollut äärivasemmistolainen? Olisiko Husu menettänyt yöunensa yhtä pahasti?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #57

"Mietin vain, millaista selittelyä olisimme kuulleet, jos tekijä olisikin ollut äärivasemmistolainen? Olisiko Husu menettänyt yöunensa yhtä pahasti?"

Mietin vain millainen meteli ja selittely olisi jos tekijä olisi mamu?

No, ei sitä nyt arvuutella tarvitsisi. Ainakaan mamukriitikot eivät puolustelisi pahoinpitelyä, eivätkä syyttäisi syljeskelyä tai hoitovirhettä pahoinpitelystä.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #59

Kajaanissahan oli juuri mamujen tekemä surma. Kauhistelun sijaan otsikoissa näkyivät maininnat siitä miten harvinaisia turvapaikanhakijoiden tekemät surmat ovat. Saattoi myös olla, ettei pelolle saanut antaa valtaa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #63

"Kajaanissahan oli juuri mamujen tekemä surma. Kauhistelun sijaan otsikoissa näkyivät maininnat siitä miten harvinaisia turvapaikanhakijoiden tekemät surmat ovat. Saattoi myös olla, ettei pelolle saanut antaa valtaa."

Toivottavasti edes tässä tapauksessa, koska tekijät eivät ole arjalaisen ylimysrodun edustajia, he saavat ansaitsemansa tuomion.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #59

"Mietin vain millainen meteli ja selittely olisi jos tekijä olisi mamu?"

Vastahan tuo oli Kajaanissa, kaksoisryöstö ja murha johdolla kuristamalla.

Aika hiljaista.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #57

Whataboutismia. Toivotaan, ettei sellaista tule.

Minua tällä hetkellä puistattaa kammottava määrä uhrin mustamaalaamista netissä. Sellaista en ole koskaan nähnyt ennen. Joillakin on lähtenyt pahasti lapasesta, eikä mitään häpyä eikä tilannetajua. He kutsuvat itseään kansallismielisiksi ihmisiksi. Ellei tämä olisi läpeensä surullista, se olisi hyvin ironista.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #60

En minäkään ole, enkä edes seuraa muita kuin Puheenvuoroa, josta kaiketi saa vain kalpean aavistuksen ja jo sekin liikaa.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #60

Mustanmaalaus on paitsi inhottavaa, myös turhaa. Yrittävätkö mustamaalarit mielessään oikeuttaa teon oudon ajatussilmukan kautta?

Toisaalta miksi mm. media maalaa uhrista kuvaa kilttinä ja runollisena lastentarhatyöntekijänä (15-vuotiaana kuvan perusteella), kun sekään ei totta ole?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #68

Uhrin isä julkaisi kuvan pojastaan, muistelukuvana rippikuva. Millekään muulle kuvalle tietääkseni perhe ei ole antanut julkaisulupaa. Yleisö tyytyköön läheisten kommentteihin. Juorut voi jättää korppikotkille ja muille tilannetajuttomille junteille.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #69

Pizzeriapalon jälkeen tekijästä kirjoitettiin näin:

"(Omistajaa) on kuvailtu ystävälliseksi. Hän puhuu hyvää suomea ja on ainakin Facebook-päivitystensä perusteella sosiaalinen, huumorintajuinen, monen tuntema ja aktiivinen."

Uhreista ei silloin puhuttu mitään. Missä ovat nyt tekijän puolustuspuheenvuorot tyyliin "niin mukava mies"?

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #60

Petra, minua ei puistata sillä asioita pystyy kommentoimaan perusteellisesti vasta lopullisten tutkimustulosten valossa.

Minusta sinulta ja laillasi ajattelevilta on lähtenyt pahasti lapasesta sillä olette jo mielissänne ratkaisseet asian ja syytätte vain yksipuolisesti pahoinpitelijää ja SVL: ää.

Miksi en muista sinun tuominneen Kajaanin tapahtumaa? Ihmishenki siinnäkin meni. Vai olenko lukenut huolimattomasti blogisi/ kommenttisi - vai joko dementia vaivaa?

Yhteenvetonani sanon: ihmisen (väkivaltainen?) kuolema on aina ikävä tapahtuma, olipa uhri "oikealta" tai "vasemmalta". Mutta tuomitaan/ ylistetään vasta tutkimusten valmistuttua.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #72

"Minusta sinulta ja laillasi ajattelevilta on lähtenyt pahasti lapasesta sillä olette jo mielissänne ratkaisseet asian ja syytätte vain yksipuolisesti pahoinpitelijää ja SVL: ää."

Mihin muuhun tulokseen voisi tulla:

Poliisilla on tarkka kuva siitä, miten tapahtumat etenivät reilu viikko sitten uusnatsijärjestö Suomen Vastarintaliikkeen mielenosoituksessa.

– Uhri oli tullut sivullisena henkilönä Asema-aukiolle. Hän oli kävellyt yhden lippumiehen (Vastarintaliikkeen) eteen, sylkäissyt maahan ja sen jälkeen jatkanut matkaansa. Siinä oli ollut jotain sanankäyttöä. Sen jälkeen epäilty oli juossut häntä kohti ja potkaissut voimakkaasti häntä rintaan, jolloin uhri on kaatunut maahan ja lyönyt päänsä, tutkinnanjohtaja Kruskopf kertoo.

Sitä en muuten lainkaan ymmärrä miksi samassa yhteydessä pitäisi tuomita joku muukin rikos, joka ei millään lailla liity kyseessä olevan tapahtuman yhteyteen.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #73

Seija, sinä sentään kirjoitat asiallisesti. Kiitos siitä! :)

Tuo ei ole lopullinen poliisitutkimuksen tulos. Se selvinnee valvontakameran kuvista ja lääkärin lausunnosta kuolinsyyn synnystä.

Siksi pitäisi tuomita, että kaikki rikokset - ja erityisesti henkirikokset ovat tuomittavia. Eikä sitä samassa yhteydessä tarvitsekkaan tuomita tämän kanssa, vaan ko.rikoksen jälkeen.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #74

"Tuo ei ole lopullinen poliisitutkimuksen tulos."

Ei tietenkään, mutta mikä lopullinen rikosnimike sitten onkaan niin tuo on poliisin mukaan selvää.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #75

http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/asema-au...

Tuomitsetko sinä Kajaanin murhan ja aikaisemman Oulussa tapahtuneen turvapaikanhakijan kirveellä tapahtuneen 2 ihmisen tapon/ murhan?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #76

Jaa minäkö? Tietysti, miksi en tuomitsisi, mutta en edelleenkään ymmärrä miksi siitäkin kysellään tässä yhteydessä.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #72

Reino ei ole ilmeisesti lukenut ketjua, kunhan leimaa. Kiitos vain tästäkin ignoranssista.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #77

Ole hyvä! Mitä ketjua? Tämän olen lukenut. Pane linkki ketjuun, jota tarkoitat. Tahallani en leimaa, jos olen unohtanut jotain, pyydän anteeksi.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #79

"Tahallani en leimaa, jos olen unohtanut jotain, pyydän anteeksi."

Ethän sinä mitään unohtanut ole, päin vastoin muistanut kysellä tässä yhteydessä Kajaanistakin, joka muuten on mainittu Abdirahim HUSU Husseinkin blogin kommenteissa. Ja ainakaan minä en koske pitkällä tikullakaan sen tyyppisiin turvapaikanhakijoiden tai maahanmuuttajien tekemiä rikoksia koskeviin keskusteluihin kun tietää jo etukäteen millaisia kommentteja niihin tulee.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #84

Tuo minun kommenttini ei muuten koskenut sinua, vaan oli vastaus kommenttiin # 77.

Tuo kommenttisi loppuosa oli kyllä taas yllätys. Eli kommentoit sen mukaan, millaisia kommentteja arvelet niihin tulevan ?

Ja kirjoitat vain "samanhenkisiä" kommentteja?

Käyttäjän TapioVrjl kuva
Tapio Värjölä

Pidätetyllä miehellä on rankka väkivaltarikostausta ja historia Suomen vastarintaliikkeessä, kertoo IL.

Esimerkiksi vuonna 2010 mies on kaatanut rikoskumppaninsa kanssa Helsinginkadulla toisen miehen katuun ja potkinut tämän jälkeen tätä kasvoihin ja vartaloon rikoskumppaninsa kanssa. Sivullinen oli saanut lopetettua pahoinpitelyn tulemalla väliin tilanteeseen.

Vuonna 2011 mies on yrittänyt estää poliisia ottamasta kiinni toista miestä tönimällä ja repimällä konstaapelia.

Pahoinpitelyjen ja törkeän pahoinpitelyn lisäksi mies on tuomittu ainakin virkamiehen vastustamisesta, salakuljetuksesta, vaarallisen esineen hallussapidosta ja törkeästä vahingonteosta. Hän on saanut teoistaan sekä ehdollista että ehdotonta vankeutta.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Nyt, kun tapahtuman kulku ja väkivallan tekijän tausta on selvillä niin taitaa Karhusen posket vähän punotta, ainakin syytä olisi. Kyllä nyt pitäisi jo kaikille olla selvää, että SVL vetää puoleensa väkivaltaan taipuvaisia ihmisiä, pääasiassa nuoria. Murheellista on myös, että persujen suunnalta tulee kommentteja (Elomaa, Eerola) joissa väheksytään tämäntapaisten liikkeiden toimintaa ja tällä tavoin he antavat ikäänkuin poliittisen "sateenvarjon" näille liikkeille.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

"Nyt, kun tapahtuman kulku ja väkivallan tekijän tausta on selvillä niin taitaa Karhusen posket vähän punotta, ainakin syytä olisi."

Ei punota yhtään. Minä en rynnännyt tuomitsemaan (suuntaan tai toiseen) Päivi Lipposen tavoin ennen parempaa tietoa. Miksi olisi siis syytä?

"Murheellista on myös, että persujen suunnalta tulee kommentteja (Elomaa, Eerola) joissa väheksytään tämäntapaisten liikkeiden toimintaa ja tällä tavoin he antavat ikäänkuin poliittisen "sateenvarjon" näille liikkeille."

Ehkä heillä olisi syytä poskien punoitukseen.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Minusta oikeusvaltion periaate ei enää toimi jos lehdistö ja media tuomitsevat rikoksesta epäillyn. Epäilty on syytön, kunnes toisin todistetaan. Tuomioistuin antaa päätöksen, kun tutkinta on valmistunut ja lääkärintodistukset käsillä. Minusta media ei ole muistanut vastuutaan. Ehkä tähän on poliittiset syyt.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset