Oppia Ikä Kaikki Kukaan ei tiedä kaikkea, mutta jauhetaan nyt silti...

Kiitoksia opintotuesta

En muista kuulleeni yhdenkään henkilön tai järjestön kiittäneen siitä, että meillä Suomessa on opintotuki ja varsinkin siihen kuuluva opintoraha. Kertaakaan kukaan ei ole ollut kiitollinen siitä, että hänen opiskeluaan (käytännössä vastikkeetta) tuetaan edes jotenkin. Voi olla etten muista tai etten ole sellaista juttua löytänyt.

 

Aika korjata tuo yllämainittu epäkohta:


Haluan entisenä opiskelijana omasta puolestani kiittää yhteiskuntaa opintotuesta, jonka avulla säästeliäästi eläen opiskeluni ajan elin ja pärjäsin.

Samaan syssyyn haluan myös kiittää työttömän peruspäivärahasta ja asumistuesta, joita sain muutamia vuosia sitten hetken aikaa uutta duunia etsiessäni.

 

Kiitokset molemmista.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Jyrki Paldán

Minä kiittäisin valtion takaamista omistusoikeuksista, jota ilman elämäni olisi uskoakseni paljon ikävämpää.

Jostain syystä juuri kukaan ei tunnu kiittävän valtiota(tai muuta yhteisöä) omistusoikeuksistaan ja niiden vastikkeettomasta takaamisesta. Aivan liian moni tuntuu ottavan ne itsestäänselvyyksinä, ja valittavan esimerkiksi liian kovista veroista. Siinä on kyllä malliesimerkki siitä kuinka ihminen voi olla täysin sokea sille mitä saa, ja näkee vain miten voisi ahneuttaan lisää tyydyttää.

Pekka Pylkkönen

Eikös tuossa ole jo vähän mafiameininkiä? Antamalla pois puolet tuloista saat rauhassa pitää toisen puolen?

Uskoakseni alkuperäinen mafia olisi tässä kohtaa kustannustehokkaampi suojelija kuin valtio.

Jyrki Paldán

Niitä tuloja ei olisi alunperinkään jos jokin taho(tässä tapauksessa valtio) ei takaisi omistusoikeuksia. On ihan turha puhua jostain tulojen abstraktiosta, joka on maagisesti lähtökohtaisesti olemassa.

Ja ihan noin sivuhuomautuksena mafia olisi niin ikään tehokkaampi myöntämään sisäpiiriläisilleen myös vastikkeetonta tuloa(vaikka nyt opintotueksi). Kiristysrahoista irtoaa varmasti ihan mukavat opintorahat pomon pojille ja tyttärille.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #3

Kiitetään kaikesta. Kiitollisuus tuo hyvän mielen niin antajalle kuin saajallekin. Samalla mieleen saattaa jäädä kytemään kiitollisuudenvelka jonka monet haluavat sitten maksaa takaisin tekemällä oman osuutensa yhteiseksi hyväksi. Samalla se muistuttaa siitä kuinka paljosta me täällä voimme kiittääkään jotakin toista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset