Oppia Ikä Kaikki Kukaan ei tiedä kaikkea, mutta jauhetaan nyt silti...

Luovutetaan Helsinki punavihreälle kuplalle

Kuntavaalit vahvistivat mielidettäni siitä, että Helsinki on punavihreän kuplan ydin ja että se on minusta hyvä asia. Olen useampaankin kertaan kommentoinut, että toivon Vihreiden, Vasemmistoliiton, SDP:n, SKP:n ja Feministisen puolueen saavat äärimmäisen kovan vallan juuri Helsingissä - jopa absoluuttisen vallan. Mutta miksi niin?

 

Valta-asetelma ja päättäjät
Ensinnäkin Helsinki on jo valmiiksi hyvin punavihreä. Uudesta kaupunginvaltuustosta punavihreät puolueet (Vihr.+SDP+Vasem.+Fem) miehittävät yli puolta paikoista (44/85). Heillä on jo hyvin suuri kannatus. En laske mukaan RKP:tä, koska en ole varma, näkeekö se tavoitteenaan punavihreän utopian. Ilman RKP:täkin punavihreät puolueet voivat nyt toteuttaa sosialistisia unelmiaan mielin määrin.

Toinen tärkeä seikka Helsingissä on se, että siellä sijaitsee myös eduskunta. On tärkeää, että kansanedustajat näkevät ympärillään, mihin punavihreä politiikka johtaa. Oman (tai vastustajien) politiikan tuloksien näkeminen läheltä omin silmin kannattaa. Se voi opettaa jotain.

 

Media ja punavihreät kansalaiset

Kaikkihan me tiedämme, että valtamedia on hyvin punavihreää ideologista sakkia. Suurin osa median pääpaikoista sijaitsee juuri Helsingissä ja olisikin oikein, että tämä sakki olisi osallisena punavihreässä kehityksessä näkemässä vaikutukset hyvin läheltä.

Yhtä olennaista on, että myös punavihreitä arvoja kannattavat tavalliset ihmisetkin ovat kokemassa, miten heidän kannattamansa politiikka vaikuttaa heidän elämäänsä. Ja Helsingissä näitä ihmisiä on hyvin suuri osa väestöstä kuten vaalituloksesta voi päätellä. Voi tietty olla, että punavihreä kupla ajaa asiat niin, että he itse hyötyvät tuloksista, mutta haitat jäävät jonkun muun koettaviksi. Olisi mielenkiintoista nähdä, esimerkiksi miten punavihreät onnistuvat sekoittamaan* Helsingin rikkailla ja köyhillä alueilla olevat ihmiset keskenään ja miten ihmiset tällaiseen reagoivat.

 

Monikulttuurisuus

Maahanmuuttajat, tässä tapauksessa siis turvapaikanhakijat, tuppaavat hakeutumaan isoihin kaupunkeihin, joista Helsinki on varmaankin vetovoimaisin. Nämä maahanmuuttajat haluavat Helsinkiin ja punavihreät päättäjät haluavat he luokseen* saadakseen aikaan monikulttuurisemman Helsingin. Yhdistelmä on paperilla täysin win-win-tilanne.

Toisaalta Helsinki voisi petrata ja varmaan tulee petraamaan kuntapaikkojen antamisessa pakolaisille. Vuonna 2016 Helsingi antoi 26 kuntapaikkaa ja vuodelle 2017 on luvattu vain 10 paikkaa! Tuo on naurettavan vähän Suomen suurimmalta kaupungilta. Oikea paikkojen määrä tulisi olla satoja. Linja vaikuttaa kuitenkin muuttuvan pikkuhiljaa ja odotan kovasti, kuinka korkealla uudet kaupungin päättäjät sen saavat hilattua.

Turvapaikanhakijoista, turvapaikan saaneista ja laittomasti maassa olijoista aiheutuu suuria kustannuksia ja plussan puolelle tilalle tuskin koskaan kääntyy. Mitä useamman edellämainitun henkilön Helsinki ottaa huoltaakseen, sitä parempi tilanne on muun Suomen kannalta. Helsinki saisi myöskin maahanmuuttajien suuremman rikosalttiuden hoidettavakseen, mikäli se totta on. Lisäksi paperittomien rajoittamaton terveydenhuolto on asia, minkä vaikutukset haluaisin nähdä.

Helsinki kuitenkin tunnetaan erittäin hyvänä maahanmuuttajien kotouttajana. Kaupungille on nimitetty kotouttamisesta vastaava virkamies ja ihmisryhmien sosiaalinen sekoittaminen toimii paremmin kuin monessa muussa paikassa. Lisäksi Helsinkiin mahdollisesti tuleva suurmoskeija tukee maahanmuuttajien kotoutumista joidenkin mukaan. Helsinki tuntuu siis olevan paras paikka Suomeen tuleville maahanmuuttajille, joten kernaasti antaisin heidän ottaa vaikka kaikki Suomeen tulevat turvapaikanhakijat ja katsoa sivusta, miten hyvin he onnistuvat.

 

Identiteetti

Olisi hulvatonta nähdä, millaista identiteettiä punavihreä Helsinki alkaisi itselleen luoda. Aivan varma olen, ettei se olisi ainakaan "suomalainen kaupunki".

Olin aikaisemmin ehdottanut (virne suunpielessä), että Helsinki alkaisi identifioitua Pohjoismaiden homopääkaupunkina. Helsingistä punavihreä kupla voisi luoda paikan, jossa kenellekään ei jäisi epäselväksi, että siellä seksuaalivähemmistöt todella otetaan  huomioon. En ole varma miten tämä käytännössä toteutettaisiin. Ehkä kaupungille pystytettäisiin erilaisista seksuaalisista suuntauksista viestiviä patsaita. Todella jyhkeitä patsaita. Helsinki todennäköisesti myös alkaisi ottaa huomioon työntekijöidensä seksuaali-identiteetin eri tavoin vaikkapa kiintiöiden kautta. Kaupunkiin tulevalla turistilla loksahtaisi leuat, miten homo Helsinki oikein onkaan.

Seksuaali-identiteetti-identiteettiä saattaisi tosin rajoittaa tavoite monikulttuurisuuden edistämisessä. Maahanmuuttajat kun eivät välttämättä ole niin vastaanottavaisia homorummutukselle. Toinen vaihtoehto olisi, että Helsinki identifioitusi Pohjoismaiden maahanmuuttajapääkaupunkina. Se kävisikin käsikädessä monikulttuurisuusaatteen kanssa. Olisihan Helsingillä toki kova työ saada kiinni vaikkapa Ruotsin Tukholma, Göteborg tai Malmö, mutta punavihreät varmasti löytäisivät keinot siihen. Vaikkapa iso maailmanlaajuinen mainoskampanja.

 

Elinkeino ja ympäristö

Helsinki on Suomen bisnesmaailman ydin ja senkin vuoksi kasvukeskus. Olisi muun Suomen kannalta parempi, että Helsingin vetovoima yritysten keskuspaikkana heikkenisi, jolloin ne jakautuisivat tasaisemmin muihin kaupunkeihin. Tähän punavihreä politiikka tulisi todennäköisesti vaikuttamaan tehokkaasti. Yksityisautoilun rajoittaminen, verotuksen voimakas kiristäminen ja muiden kulujen kasvattaminen ovatkin hyviä työkaluja, mikäli haluaa bisneksen häipyvän.

Yritysten sijoittumishaluihin vaikuttaa myös se, missä hyvä työvoima sijaitsee. Tekemällä Helsingistä vielä nykyistäkin kalliimman ja mahdollisesti turvatottomamman paikan asua, kykenevät työntekijät hankkiutuvat muualle ja samalla heidän sekä yritysten muodostama tuottava sektori jakautuu paremmin Suomen kesken.


Absoluuttisen punavihreä Helsinki saattaisi alkaa taistelemaan ilmastonmuutosta vastaan ennennäkemättömän rajusti - ehkäpä koko Suomen puolesta. Yksityisautoilun voimakas rajoittaminen olisi vain yksi osa tätä toimintaa. Pyrkimyksessä muuttua hiilineutraaliksi Helsinki ajaisi pois kaikki muut kuin tuuli- ja aurinkovoiman. Olisi mielenkiintoista nähdä, miten Helsinki talvella pärjäisi niiden varassa. Päästöt varmasti pienenisivät, kun asunnot pitäisi lämmittää tammikuussa tuulivoiman avulla. Teollisuuden ja rahtiliikenteen kurittaminen tai häätäminen vähentäisi myös päästöjä. Ympäristö varmasti kiittäisi lopulta punavihreitä. Helsingin talous ehkä ei kiittäisi.

 

Esimerkki koko Suomelle

Tärkein asia, miksi haluan Helsingistä niin punavihreän kuin mahdollista, olisi saada Suomeen esimerkki punavihreän politiikan seurauksista - olivatpa ne hyviä, huonoja tai neutraaleja. Haluaisin antaa punavihreille päättäjille mahdollisuuden osoittaa heidän olevan oikeassa.  Tai sitten selkeän, varoittavan esimerkin muille Suomen kunnille, että he ovat väärässä. Kun esimerkit Ruotsista eivät ole riittäneet opettamaan meille mitään, olen sitä mieltä, että tarvitsemme suomalaisen esimerkin punavihreästä politiikasta ja sen seurauksista. Tietysti sekin täytyy ottaa huomioon, että lopulta punavihreät joutuisivat antautumaan reaaliteettien edessä, heidän utopiansa unohtuisi lupausten rikkoutuessa ja emme saisi nähdä kunnollista lopputulosta vaan vesitetyn kompromissin. Haluaisin silti yrittää.

 

Ne muut
Tiedostan, että on aika kakkamaista haluta jotkut muut koekaniinin asemaan. Tässä tapauksessa siis helsinkiläiset, jotka eivät jaa punavihreitä aatteita. Omatuntoani helpottaa se tieto, että nämä ihmiset ovat jo punavihreän politiikan piirissä ja sen vaikutukset lisääntyvät pikkuhiljaa. Minä haluaisin vain kiihdyttää prosessia, jotta tulokset tulisivat nopeammin näkyviin.

Olisin myös valmis luovuttamaan kotikaupunkini Turun punavihreille yhteisen hyvän vuoksi, mutta yllä mainituista syistä johtuen pidän Helsinkiä paljon luontevampana vaihtoehtona.


Yhteenveto

Miksi Helsinki siis tulisi luovuttaa punavihreille:

  1. Helsinki on jo hyvin punavihreä
  2. Media on punavihreää ja sijaitsee Helsingissä
  3. Kansanedustajat ovat Helsingissä näkemässä toiminnan tulokset
  4. Helsinki imisi paljon monikulttuuria puoleensa hyötyineen ja haittoineen
  5. Helsingin identifioitumista joksikin olisi hauska seurata
  6. Yritystoiminta todennäköisesti jakautuisi tasaisemmin Suomessa
  7. Ympäristä tykkäisi, kun suuri määrä ihmisiä pistettäisiin elämään ekologisesti

     

Edit: Unohdin mainita, miten tuo "luovutus" tulisi tehdä. Se siis tapahtuisi äänestämällä punavihreitä puolueita kuntavaaleissa tai jättämällä äänestämättä muita puolueita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Älä pelottele ?
Helsingillä on sentään vielä toivoa mutta Jyväskyläläisillä on vihreä arki ihan päivittäin musertamassa elämäniloa. Jyväskylän kaduilla ei ole milloinkaan näkynyt niin musertavan masentuneita ihmisiä kuin nyt kun vihreät ovat aloittelemassa hallintaansa. Vankila tehdään keskusta-alueelle ihan vaan sen takia että on helpompi matkustaa lomille ym.ym.
Pelotusvaikutus on ainakin hirmuinen.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Haittaisiko sinua, jos Helsinki olisi 100%:sesti Vihreiden ja muun vasemmiston määräysvallassa?

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Kysymyksesi tuo mieleen ennakkotapauksen illalta klo 23 26. tammikuuta 1918, jolloin nostettiin punainen lyhty Helsingin työväentalon torniin.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #3

Toistavatkohan tempun 100. vuosipäivän kunniaksi...?

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen
Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Tamperekin on vihreiden hallussa. Koko keskusta on yhtä isoa rakennustyömaata kun rakennetaan ratikkalinjaa yksityisautoilua estämään.

Jore Puusa

Kaikkihan me tiedämme, että valtamedia on hyvin punavihreää ideologista sakkia. Suurin osa median pääpaikoista sijaitsee juuri Helsingissä
-------------
1. HelsinginSanomia luetaan erittäin vähän muualla Suomessa, sitä ei voi kutsua valtamediaksi.
2. Suomessa on noin 4200 median osaa - josta minä journalistina en tunnista käsitettä valtamedia ollenkaan. Minulle media on se jota luen päivittäin laidasta laitaan kirjastossa.
3. Koiraharrastajia Suomessa on muutaman ison kaupungin verran, onko heidän lehtensä "Koiramme-våra hundar"- valtamediaa.
4. Valtamediakäsite on täysin harhaanjohtava. Mikä on vaikkapa Vaasan valtamedia. Ei taatusti HS tai IS tai IL.
5. Iltapäivälehdet koetaan osaksi valtamediaa - koska ne on aina ilmaiseksi luettavissa baareissa.
6. Media suomessa kattaa koko puoluekentän. Suosittelen lukemaan vasemmalta oikealla koko kirjon kerran viikossa kirjastossa ja sitten muodostamaan käsityksen asioista. Takaan että yllättyy.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Eikös jokaisen suomalaisen tv-kanavan pääpaikka kuitenkin ole Helsingissä samoin kuin radiokanavien studiot?

Jore Puusa

Ympäri Suomea on kymmeniä radiokanavia - joiden ohjelmaa kuuntelee useampi kuin YLE:ä.
-
YLE ei ole "valtamediaa" sen poliittisia ja yhteiskunnallisia ohjelmia katsovat yleensä vanhemmat ihmiset, nuoret katsovat sarjoja ym hömppää.
Tunnen vieläkin muutamia ja tunsin kymmeniä YLE:n toimittajia. Jokainen tuntemistani oli konservatiivi. Yhtään vihreää YLE:n toimittajaa en tunne. Ohjelmista päätellen heitä ei ole ja vasemmistolaisuuskin on poistunut Seppäsen ja Taanilan myötä. Yle on hyvin oikeistolainen ja konservatiivinen.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #8

Ok. Mediaa on siis muuallakin.

Olisiko hyvä luovuttaa Helsinki punavihreille siitä huolimatta?

Jore Puusa Vastaus kommenttiin #9

Kirjoitan mediasta, koska tiedän siitä jotain - oltuani median töissä 40 vuotta...Yleensä kannattaa kirjoittaa sellaisesta, josta ainakin jotakin tietää. Mediasta kirjoitetaan nykyisin paljon, tietämättä siitä yhtään mitään.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Luovutetaan punavihreille valta mahdollisimman nopeasi, jotta päästään heistä myös eroon... ihmiset näkevät ettei tuollainen ole mahdollista/kannattavaa

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Mutta luovutetaan se vain rajatulla alueella esimerkin saamiseksi.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

No siinä tapauksessa että keksitään ensin millä ne saa muualta pois. Tilanne on sama niin kuin ennen työmailla että minkäs teet kun puhe ei auta ja lyödä ei saa.

Jore Puusa

Olipa kerran -60 ja -70 luku. Vasemmistolaiset saivat kovalla työllä aikaan työaikalakeja, koulutuksen ilmaisuuteen ja terveydenhoidon ilmaisuuteen liittyviä lakeja. He saivat aikaan kaikkea sitä sosiaalialan lainsäädäntöä - josta kommentoijakin nauttii. Oikeiston tosin rajusti vastustaessa. Antavaa kättä lienee mukava purra. Vihreiden kanssa on paljon mukavampaa ja rennompaa kuin konservatiivien kaikkea vahtivassa ja kaikken kieltävässä tuskaisessa joukossa.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

"Vihreiden kanssa on paljon mukavampaa ja rennompaa kuin konservatiivien kaikkea vahtivassa ja kaikken kieltävässä tuskaisessa joukossa."

Ilmeisesti Helsinki siis olisi hyvässä hoivassa vasemmistolaisten ja vihreiden määräysvallassa. Tiedä miten hyviä etuja he saisivat kunnan työntekijöille järkättyä, esim. 4h työpäivät.

Jore Puusa Vastaus kommenttiin #21

Joopajoo....4 tunnin työpäivät ja silleen. :-)
Mitäpä tuohon muuta kuin - että pahoivoinnista ja oman ahdistuksen tunnosta syntyy aina vihollinen.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #25
Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Ville Niinistö ja Li Andersson ovat muuten kotoisin sieltä Turun suunnalta.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Siksi Turku ehkä olisikin 2. paras vaihtoehto

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Oletko koskaan käynyt Stuttgartissa?Seppo Aho on.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mä en niin Helsingistä tiedä, kun koko paikka on hiukan inhottava, ainakin täältä maalta katsoen. Yritän kaikin keinoin välttää sinne joutumasta hetkeksikään.

Mutta minä taas haluan ihan valtakunnallisesti vihreät ja vasemmiston voittoon, jaa miksi? No kun niillä on oppositiossa ratkaisut kaikkeen Suomea vaivaaviin ongelmiin, ja kukapa ei haluaisi parempaa elämää ja politiikkaa.

Sitten kun he olisivat päättämässä asioista, niin sittenhän se todella vasta paljastuu, että onko kyse vain löysistä populistisista puheista, vai ihan oikeista teoista.

Kaikki siis äänestämään vihreitä! :)

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

"Mutta minä taas haluan ihan valtakunnallisesti vihreät ja vasemmiston voittoon, jaa miksi?"

Sen jälkeen kun vihervasemmisto olisi muuttanut koko Suomen monikulttuuriseksi onnelaksi - jossa et jostain syystä kuitenkaan haluaisi elää - mihin menisit?

Tommi O. Pälve

Guggenheimin kaataminen veronmaksajien niskaan meinasi onnistua ennen kunnallisvaaleja, mutta jäi yhdestä äänestä kiinni. Että hyvä, että edes muutama persukin oli äänestämässä. Mutta nyt Helsinkiä johtaa punavihreät, joten jos (eli kun) Guggenheimiä lähdetään taas ajamaan veronmaksajan kustannettavaksi, näitä piipertäjiä on tarpeeksi siihen, että pääsevät paukuttumaan suomalaista veronmaksajaa hanuriin.

Tämän lisäksi Hämeentie ja Mannerheimintie, jotka ovat kaksi päätietä Helsingin keskustaan, pakotetaan autottomiksi, mikä ruuhkauttaa sivupolut ja tappaa tienoon yritykset.

Vielä päälle aikovat väkertää jotain tulleja ja ruuhkamaksuja, jotta duunarit saisivat töihin mennessä ja palatessa maksaa itseänsä kipeäksi siitä hyvästä, että ovat olemassa.

Tuota autoilijoita ruoskivaa ruuhkamaksujärjestelmää muuten kokeiltiin Bangkokissa. Siellä on pitkiä siltoja kaupungin halki, jotta ihmiset pääsisi helpommin paikasta toiseen. Homma skulasi hyvin ja ruuhkat vähenisi. Sitten silloilke laitettiin tullit, että niiden käytöstä pitää maksaa "ruuhkamaksua." Autoilijat oppi välttelemään siltoja, jotka autioituivat, ja kaupunki ruuhkaantui.

Suomi on sellainen idioottien maa, että ei yhtään seurata, miten mitkäkin asiat ovat muualla sujuneet, vaan niitä ajetaan täällä ideologisesti sokeina, kuin täysin ymmärrystä vailla olevat zombit.

Sama oli tuo "sukupuolineutraali kolaus", mikä Tukholmassa rikkoi vanhuksilta luita ja ruuhkautti koko kaupungin. Tuloksista riippumatta viherpiipertäjät ajavat tätä kolaustekniikkaa Helsinkiin.
Metodi on siis kolata pikkutiet ensin ja päätiet toisena. Eli idioottia hommaa.

Mutta itse tekstiin. Asun Vantaalla, eli asioin koko ajan Helsingissä. Helsinki on jo nyt pilalla. Teinitytöt pelkää kun keskellä päivää mamujengit ahdistelee. Ei piipertäjät muuta mieltään asioista vaikka näkevät tämän rappion omin silmin. He eivät vain välitä todellisuudesta.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

"Suomi on sellainen idioottien maa, että ei yhtään seurata, miten mitkäkin asiat ovat muualla sujuneet"

Siksi kirjoitinkin, että tarvitsemme suomalaisen esimerkin kun muiden maiden esimerkkejä ei uskota. Tukholman lumenaurauskeissi on hyvä esimerkki.

"Helsinki on jo nyt pilalla."

Yksi hyvä syy lisää antaa se punavihreille kokonaan. Mietin vaan miten ei-punavihreät helsinkiläiset saataisiin uhrautumaan, jotta muu Suomi voisi oppia jotain?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset