Oppia Ikä Kaikki Kukaan ei tiedä kaikkea, mutta jauhetaan nyt silti...

Lasten lihan leikkelystä liiketoimintaa

Turun kaupunginvaltuutettu Muhiz Azizi ehdottaa, että poikalasten ympärileikkauksella voisi tehdä bisnestä. Samalla hän myös tuntuu kannattavan Halal-rituaaliteurastuksen sallimista.

Azizi on aivan pihalla. Ensinnäkin, ihmisistä ei saa (tai ei saisi) leikellä paloja ilman heidän suostumustaan ja/tai lääketieteellistä syytä. Voin olla varma, että Muhiz protestoisi kovasti pelkästään sitä, jos joku hänen vähät hiuksensa väkisin leikkaisi pois. Kaupunginvaltuutettu puolustelee asiaansa sillä, että Suomessa ympärileikkaukset voisi tehdä turvallisesti sen sijaan, että leikkaus tehtäisiin ulkomailla jonkun puoskarin toimesta.

"Sama pieni operaatio voidaan tehdä esimerkiksi Turussa niin, ettei pienelle pojalle tule riskiä, Azizi sanoo."

Tässäkin hän on väärässä. Mikään leikkaus ei ole täysin turvallinen - aina on komplikaatioiden vaara. Toisekseen, jos muslimit joka tapauksessa ympärileikkauttavat lapsensa, niin miksei hän ehdota myös tyttöjen leikkaamista Suomessa tai "kissan nostamista pöydälle" sen osalta?

Aivan törkeäksi asian tekee sen, Azizilla on rahan kiilto silmissä:

"Hän arvioi, että myös poikien ympärileikkauksesta voi tehdä kannattavaa liiketoimintaa. Nykytilanteessa vanhemmat saattavat maksaa ulkomailla tehtävistä ympärileikkauksista tuhansia euroja."

Herranpieksut sentään. Kokoomuslainen poliitikko ehdottaa, että lasten silpomisella voisi tehdä rahaa! Mitä #¤%&(!? Ja onko hän niin unessa, että luulee muslimien itse maksavan nuo leikkaukset Suomessa?

https://www.turkulainen.fi/artikkeli/615657-kissa-on-nostettava-poydalle...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

17Suosittele

17 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Perinteiden nimissä silpominen on mieletöntä hommaa. Jos ehdottaisin, että kaiverran lasteni rintaan arpikudosta muistuttamaan yhteisöni perinteistä(oikein tehtynä suht riskitöntä) niin huonosti kävisi.

Sukuelinten silpominen samasta syystä on ilmeisesti kuitenkin ok.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Koirastakaan ei saa leikellä paloja pois, niin miksi pikkulapsesta saisi?

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Tähän käy tämä perustelu, koska näin kuitenkin toimitaan siitä pitää tehdä laillista. Tätähän monissa asioissa ehdotetaan. Kannabiksesta lähtien. Muut sitten perässä.

Tuhansia euroja maksetaan operaatioista ulkomailla. Varakasta joukkoa on.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Muhiz ei myöskään ole tainnut miettiä sitä, että lääkärivala estää leikkelyn ilman lääketieteellistä syytä tai potilaan suostumusta.

Käyttäjän PeterLindberg kuva
Peter Lindberg

Mielestäni muslimien pitää asua sellaisessa maassa, jossa heidän tapansa eivät ole ristiriidassa vallitsevan lainsäädännön kanssa. Lasten silpominen ja eläinrääkkäys on laitonta Suomessa vaan ei kaikkialla maailmassa. Tämänhän moni salaa lapsensa leikkuuttanut tietääkin. Sosiaaliturva ei näissä (muslimi)maissa, joissa lapsia leikataan, ole kuitenkaan suomalaisella tasolla. Se on kehitysmaatasoa, kuten lasten- ja ihmisoikeudetkin. Joten Suomeen kannattaa leikkuureissun jälkeen palata nauttimaan ylöspidosta.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Halal- tai Kosher-lihasta en ota kantaa, kun siinä on operaatiossa mukana valvontaeläinlääkäri, että eläimet tainnutetaan asianmukaisesti ennen teurastusta.

Mutta Muhis ei taida ymmärtää, että suomi on sitoutunut kv. sopimuksiin ja hänen bisneksestään ei tulisi yhtään mitään. Koska:

YK:n Ihmisoikeudet
http://www.ohchr.org/EN/UDHR/Pages/Language.aspx?L...

Artiklat
3. ja 5.

YK:n lapsen oikeudet
https://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/199...

Artiklat
19
24.3
27
29

24.3 lukee:

"Sopimusvaltiot ryhtyvät kaikkiin tehokkaisiin ja tarkoituksenmukaisiin toimiin poistaakseen lasten terveydelle vahingollisia perinteisiä tapoja."

Näin ollen lapsen oikeus ruumiiseen ei saa kajota ilman tämän suostumusta.

Jos Muhis sanoo, että lapsia viedään ulkomaille ja operaatiot maksavat tuhansia euroja ja siellä sen tekeminen on vaarallisempaa kuin Suomessa. Se ei ole mikään peruste.

Minä kyllä ehdottaisin, että viranomaisten pitäisi pystyä epäiltyjen matkustaessa takaisin lasten kanssa ottaa lapsi välittömään tutkimukseen, että onko syyllistytty rikokseen ympärileikkaukseen, silpomiseen.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Herra Azizilta tyypillinen vaatimus: sopeutukaa meidän tapoihimme ja traditioihimme, olivat ne sitten teidän mielestänne millaisia tahansa.

Suomi on ainoa Pohjoismaa, jossa rituaaliteurastukset eivät ole kokonaan kiellettyjä. Eläimen teurastaminen ilman tainnutusta on kyllä kielletty Suomen eläinsuojelulaissa. Laissa sallitaan tähän kuitenkin poikkeuksena teurastus, jossa uskonnollisista syistä verenlasku aloitetaan yhtä aikaa tainnutuksen kanssa Eviran tarkastuseläinlääkärin läsnä ollessa. Poikkeuskäytäntö on sallittu vain teurastamoissa. Rituaalinmukainen halal-liha teurastetaan leikkaamalla eläimen kaulavaltimo auki terävällä veitsellä, kun eläin on tajuissaan.

Koraani sallii muslimin syödä mitä tahansa lihaa (myös sikaa), jos halalia ei ole saatavilla. Muslimienkin kannattaisi muistaa tämä.

Ympärileikkaus, pojan tai tytön, on aina pahoinpitely, tyttöjen tapauksessa kaiketi törkeäksi luokiteltava. Hippokrateen vala ei sido muslimilääkäriä.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Muhiz haluaisi "kissan nostettavaksi pöydälle". Entäpä jos niin tehdäänkin ja lopulta päätös on se, että muslimien ja juutalaisten barbaariset tavat joutavat hevonkuuseen Suomesta? Ilmeisesti Muhiz ei halua kissaa nostettavan sillä tavalla, vaan hänen tavallaan.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

USA:ssa on wikipedian mukaan ympärileikattu n. 75% miehistä ja edelleen ympärileikataan yli 50% poikavauvoista, joten ilmeisesti muutkin kuin muslimilääkärit ovat olleet asialla.

https://en.wikipedia.org/wiki/Circumcision#Prevalence

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Ei tuo tietenkään pelkästään muslimeja koske. Myös esimerkiksi juutalaiset silpovat poikalapsiaan, ja on sitä käytetty (turhiin) yrityksiin seksuaalisuuden kontrolloimiseksi kristittyjenkin keskuudessa. Tapa on onneksi vähenemään päin, mutta turhan hitaasti.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Lisätään edelliseen, että myös jenkkien barbaariset tavat joutavat hevonkuuseen Suomesta ja oikeastaan kaikkialta muualta myös.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Kannattaa lukea tämä: Ilmari Hiidenlehto. Profeetta Muhammedin haamu. BoD, Helsinki 2018, 233 s.

Häpeällistä on se, että tämä teos on julkaistu salanimellä, Suomessa vuonna 2018. Mutta onhan niitä esimerkkejä Salman Rushdiesta Ayaan Hirsi Aliin ja lähempääkin, Ruotsista ja Tanskasta, siitä kuinka vaarallinen aihe islam on.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Ajatuskulku menee näköjään "koska Turussa asuu 9000 muslimia, niin ..." Yksinkertaisinta olisi eristää Turusta alue ,vaikka Kupittaa, ja nimetä se muslimi - Turuksi jossa olisi muslimisäännöt - ja lait, koska Muhiksen kaksi mahti-ideaa on tietysti vain pintaraapaisu kaikenlaisiin muihinkin ongelmiin. Jos kuulostaa ikävältä niin sitten sama idea ilman aluetta eli kunhan uskonnon kohdalla lukee muslimi mitkään Suomen tavat, säännöt tai lait eivät päde vaan muslimien omat. Varmasti Turun 9000 muslimilla on mm. useampia vaimoja kuin yksi ja on huutava vääryys, jos joka 2. , 3. tai 4. vaimo joutuu olemaan Suomen lakien silmissä yksinhuoltajana vaikkei sitä oikeasti ole.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Jännä, ettei asiasta kummempaa kohua nouse. Kuvitelkaa, jos Azizi olisi ehdottanut rahan tekemistä tyttöjen ympärileikkauksilla?

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Pitäis tuollaiset potkia ulos tuollaisesta tehtävästä ja puolueesta! Ihan älyttömiä ajatuksia! Ehdotuksia..

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Mitähän mahtaa Kokoomus Azizille tuumata? Luulisi, että ehdotus lasten silpomisen kaupallistamisesta aiheuttaisi edes jotain soraääniä. Epäilen, että mahtaako aiheuttaa...

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Tollanen osu pahasti silmään.

"Hän arvioi, että myös poikien ympärileikkauksesta voi tehdä kannattavaa liiketoimintaa. "

Miten niin MYÖS POIKIEN joko tyttöjen silpomisella tehdään bisnestä?

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Tarkoitti varmaan, että rituaaliteurastuksen rinnalla myös lasten silpominen olisi bisnestä. Silti aivan pimeä arvio.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Tuossahan voisi toki olla synergiaetuja, tilojen ja välineiden osalta.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Seisooko koko kokoomus ton ulostulon takana. Olisi kiva kuulla joltain kokoomusvaikuttajalta että kuuluuko myös tämä siihen arvopohjaan?

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@19. Se olisi kiinnostavaa tietää. Olihan muutama vuosi sitten joku nuorten kokoomuspuolueen puheenjohtaja kirjoittanut Puheenvuoroon heikoimmista aineksista ja siitä seurasi myrsky vesilasissa, lopulta hän joutui eroamaan eikä hän voi palata politiikkaan maineen ryvettymisen takia.

En muista nimeä. Mutta kai tässä ollaan hiljaa, koska jos kokoomus nostaa asian esille kaupunginvaltuutetulle. Saattaa tulla rasismi- ja kulttuurivihaajasyytöksiä...?

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Saul Schubak. Hän kyllä koki aikanaan hurjan ryöpytyksen vaikkeivat hänen ajatuksensa mielestäni niin älyttömiä Aziziin verrattuna olleet.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #21

Shubakin kohtalon sinetöi onnettoman ja epäkorrektin ilmaisutavan ja poliittisen tabun yhdistelmä. Ei saa sanoa, että jotkut vain ovat tyhmiä, jos aikoo poliitikoksi.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Kokoomusliasellepoliitikolle tuo sinänsä sopisi, rahanteko, mutta ei oikea Kokoomuskaan sentään tällainen ole.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset