Oppia Ikä Kaikki Kukaan ei tiedä kaikkea, mutta jauhetaan nyt silti...

Persuja ei voi voittaa

  • Jytkypötköä ei voi pysäyttää
    Jytkypötköä ei voi pysäyttää

Miten estäisit persujen vaalivoiton tai kannatuksen kasvamisen? Esitän tässä erilaisia strategioita, joita olet jos saattanut yrittää käyttää.

1. Hauku persuja rasisteiksi

Ei toimi. Vaikka perussuomalaisten piirissä voikin olla keskimääräistä suurempi määrä ihan oikeita rasisteja, ei se tarkoita että koko puolue kannattajineen ja ohjelmineen olisi rasistinen. Vai oletko oikeasti sitä mieltä, että n. 20% kansasta, joka on äänestänyt tai saattaa äänestää persuja, on rasisteja? Jos noin ajattelet, olet aivan pihalla. Leimakirveidesi kylväminen johtaa vain siihen, että suurempi joukko perussuomalaisten potentiaalisista kannattajista lähtee todennäköisemmin uurnille, koska he näkevät solvauksesi roskana, jota  tulee vastustaa. Et tule voittamaan olkiukoilla.

2. Hauku persuja fasisteiksi

Ei toimi sekään. Fasistiksi haukkuminen on todella old-school ja oli sitä jo varmaan 60-luvulla. Persujen potentiaalinen kannattaja näkee tämän naurettavana ja äänestää persuja ihan vain että sinä alat vihan tuskassa pullottamaan kyyneleitäsi.

3. Kerro, että persut ovat kouluttautumattomia tai sivistymättömiä

Tähän potentiaalinen persujen kannattaja vastaa, "että haista sinä mursu *ka!  Kuka sinä olet nostamaan itsesi parempien, sivistyneiden henkilöiden joukkoon? Tässä tapauksessa äänestän persuja ihan ttumaisuuttani!"

Ylimielisyytesi sataa aivan samalla tavalla persujen laariin ja ei toimi kuten eivät aiemmatkaan vähättelyt tai solvaukset. Miksi edes kuvittelet, että koulutus tekisi ihmisestä jotenkin pätevämään reagoimaan maalaisjärjellä esitettyihin argumentteihin? Miksi vähättelet vähemmän koulutetun ihmisen demokraattista äänioikeutta?

4. Muistuta, kuinka rikollisia persut ovat

Persujen edustajissa voi olla enemmän rikoksesta syytettyjä ja/tai tuomittuja kuin muissa puolueissa. Saatat olla täysin oikeassa tämmöisen väitteen kanssa. Toisaalta samalla herkästi unohdat, että a) syytetty ei välttämättä ole syyllinen b) rangaistuksen kärsittyään ihmisen katsotaan Suomessa sovittaneen tekonsa. Se että näet rikoksia tehneet tai niistä syytetyt persut ikuisina rikollisina, jotka eivät voi tekojaan tai edes syytteitään sovittaa, saa ulkopuolisen tarkastelijan näkemään sinut pahantahtoisena ja on siksi jopa aikaisempaa valmiimpi antamaan anteeksi persujen aiemmin tehdyt rikokset.

Se myös näyttää varsin vahvalta kaksoistandardilta, että nostat kernaasti persujen rikosasiat esille, mutta olet täysin hiljaa muiden rikoksista. Ei vaikuta siltä, että olisit huolissasi rikollisten pääsemisestä kansanedustajaksi vaan haluat pelkästään estää persuja keinoja kaihtamatta.

Rikosasioihin vetoaminenkin siis kimpoaa persujen panssarista.


5. Puhu päälle

Tässä hyvänä esimerkkinä ovat yritykset torpata puheenjohtaja Halla-aho väittelyissä. Vastapuolella on hillitön halu estää Halla-ahoa puhumasta ja se saa aikaan pakkoreaktion puhua päälle kaikkeen mitä hän sanoo tai aikoo sanoa. Kansa näkee, että päällepuhuja on se sivistymätön, joka ei voi antaa toiselle puheenvuoroa. Rauhallisesti ja puheenvuoroaan odottavaan Halla-ahoon tämä taktiikka ei toimi lainkaan. Sekin vain sataa persujen laariin.

6. Triggeröidy

Kirjoita tai nauhoita ilmoitus sosiaaliseen mediaan, kuinka järkyttynyt olet persujen uhasta. Todennäköisesti et pääse viestilläsi tarkoittamaasi päämäärään, eli siihen että ihmiset näkisivät kuinka pahoja persut ovat. On hyvinkin mahdollista, että viestistäsi tulee samantien persujen vaalimateriaalia, jota he itse jakavat ja jolle koko internet naureskelee.


7. Kerro, etteivät persut tule kuitenkaan saamaan valtaa ja eivät voi vaikuttaa

Tämäkin kikka kaatuu siihen, että persut ovat selkeästi esittäneet, kuinka muualla maailmassa maahanmuuttokriittiset puolueet ovat saaneet valtaa jopa oppositiosta käsin. Esimerkkinä Tanska.

Toisena asianhaarana voidaan nähdä se, kuinka muut puolueet ovat nyt persupelossaan koventaneet puheitaan. Ne voivat olla vain vaalipuheita, mutta silti muutos on selkeä aikaisempien vuosien "monikultuurisuus on rikkaus" - hurmokseen verrattuna, jollaista ei enää juuri kuule. Pikku hiljaa persujen ajama asia etenee, olivatpa persut hallituksessa tai eivät.

Lisäksi äänestäjä voi nähdä sanomasi jonkinlaisena painostuksena ja äänestää persuja siitä huolimatta, että nämä eivät välttämättä pääse hallitukseen. Joillekin pelkkä kannustaminen on riittävä syy äänestää.


7. Bannaa

Poissa silmistä, on poissa mielestä. Saatat ehkä kuvitella, että estämällä persuja tai heidän mielisiään kommentoimasta jotenkin patoat tai ratkaiset ongelmallisen asian, josta et halua puhua tai haluat vain puhua tietyllä tavalla. Oikeasti luot vain pienimuotoisen painekattilan, joka kuitenkin räjähtää kasvoillesi juuri silloin kun et sitä ole vahtimassa. Sensurointipyrkimyksesi vain todistavat, etteivät sinun argumenttisi kestä kriittistä tarkastelua ja kaikki huomaavat sen.

Sensuroimalla sitä paitsi huijaat itseäsi kuvittelemaan, ettei persujen kannatus esimerkiksi etene. Et kuitenkaan pysty sensuroimaan persujen kannatuspalkkia vaalilähetyksestä vaan viimeistään se tulee puhkomaan kuplasi varsin kivuliaasti.

8. Vaihda puheenaihetta*

Voit yrittää painaa persut marginaaliin nostamalla puheenaiheeksi jonkin, jossa persuilla ei ole ns. kotikenttäetua. Tämän takiahan vaaleista leivottiin ilmastovaalit, maahanmuuttovaalien sijaan ja ruvettiin paukuttamaan sitä, kuinka paljon päästöjä Suomen tulee vähentää. Mutta kappas kummaa, persut näyttävät voittavan myös vieraskentällä hakemalla muista poikkeavan ja realismia korostavan kannan.

Puheenaiheen vaihtaminen toimii ainoastaan, jos sinulla on täydellisen hiottu kanta johonkin muuhun asiaan ja olet myös arvioinut, kuinka äänestäjät siihen tulevat reagoimaan. Varsinkin ihmisten toimeentuloa uhkaava ilmastovouhotus ei toimi vaan sataa persujen laariin.

9. Haasta asia-argumenteilllä

Tämä on paras mahdollisuutesi haastaa persut. Se kuitenkin vaatii sen, että puhut faktoista tunteen sijasta ja pysyt totuudessa. Tässä on se huono puoli, että faktat eivät tue ajatusmaailmaasi. Olet yksinkertaisesti väärässä useimmissa asioissa, joita persut ajavat, esimerkkinä vaikkapa yltiöpäiset ilmastotavoitteet ja maahanmuuttopolitiikka. Maalaisjärki ja logiikka eivät ole puolellasi, joten joudut turvautumaan aikaisempiin keinoihin, jotka eivät myöskään toimi.

Summasummarum:

Lopputulos on, että persuja ei voi voittaa typeryyksillä, eikä edes asia-argumenteillä. Jos et voi voittaa heitä, liity heihin. Taitaa vain olla, että väärässä olemisen myöntäminen ja parempien argumenttien tunnustaminen on sinulle ja egollesi liian iso pala nieltäväksi ja siksi jatkat vanhalla linjalla.

Jytky 3:a ei voi estää.

*EDIT: Lisätty kohta 8 puheenaiheen vaihtamisesta
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

16Suosittele

16 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (63 kommenttia)

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Mitä Persut tekevät mahdollisella voitollaan?

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Varmaan saavat sinut ärtymään.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Ei mulla ole tarvetta ärtyä. Mutta kenen kanssa hallitus muodostetaan?. Partneriksi kait on ilmoittautunut vain pikkuruinen KD.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #5

Kirjoituksessanihan oli jo kohta, mihin vetoat, että eivät persut kuitenkaan pääse hallitukseen. Eihän sen tarvitse päästäkään, koska kannatuksen kasvu antaa vipuvartta ajaa heidän asiaansa.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #5

Persujen vaalivoitto sysää Rinteen takapenkille yhdessä vihreiden ja vasemmistoliiton kera.

Rinne onnistui tyrimään kultaisen tilaisuutensa, joka tälle tarjottimella annettiin - ja ihan itse ja omin toimin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Persut pyrkivät siis ärsyttämään ihmisiä.

Tavoite se on sekin ja se tavoite lienee saavutettu ilman vaalejakin.

Mutta mitä siitä ärsyttämisestä on hyötyä kenelekään?

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #6

"Persut pyrkivät siis ärsyttämään ihmisiä."

En usko että pyrkivät, mutta se tapahtuu kuitenkin. Valitettavasti triggeröityminen vain sataa persujen laariin. Eikö ole hankala tilanne?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #9

"Eikö ole hankala tilanne?"

Tilanne on tosi hankala.

Mutta kuten sanoin
neljän vuoden kuluttua tilanne on hankalampi,
silloin persut on hankalassa asemassa.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #12

"Tilanne on tosi hankala."

Tarkoitin sitä, että eikö ole hankalaa, kun persujen menestys ketuttaa ja sen esille tuominen vain lisää persujen menestystä, joka taas lisää ketutusta?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #14

"Tarkoitin sitä, että eikö ole hankalaa, kun persujen menestys ketuttaa ja sen esille tuominen vain lisää persujen menestystä, joka taas lisää ketutusta?"

Persujen menestys kyllä ketuttaa minua, mutta en usko että ne piittaa minun ketutuksistani pennin vertaa.

En usko siihen että minun ketutukseni ja sen esiin tuominen millään tavalla lisää persujen kannatusta.

Kohta niitä persujen kannattajia kyllä ketuttaa se ettei mitään tapahdu mitä luvattiin.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #16

"Persujen menestys kyllä ketuttaa minua, mutta en usko että ne piittaa minun ketutuksistani pennin vertaa. "

Eivät persut piittaakaan, mutta heidän äänestäjänsä kyllä ajautuvat avautumisesi takia persujen puolelle.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #17

"Eivät persut piittaakaan, mutta heidän äänestäjänsä kyllä ajautuvat avautumisesi takia persujen puolelle."

Luulet vaan.

Jäi mainitsematta että se nyt kumminkin on hyvä asia
että minun ketutukseni ilahduttaa sinua.
Iloa ei tässä maailmassa ole koskaan liikaa.

Hyvää vaalipäivää ja virpomispäivää sinulle. :)

Toivottavasti Suomen mimmit päihittää USA:n

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren Vastaus kommenttiin #14

Operation Libero.Fridays for future.Näitä syntyy joskus hyvinkin nopeasti.Ja ne ovat paljon ketterämpiä kuin puolen kylän lääkevarastoa mukanaan kantavat.New Green Deal pistää vielä Trumpin polvilleen.Esimerkeistä on apua.Kansanliikkeillä on aivan eri voima, siksi osa konservatiiveistä panikoi jo.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Ei kannata ärtyä. Jos muutama hölmö saa hillotolpan, niin kyllä Suomi sen vielä kestää.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Mahdollisesti ohjaa Suomen Venäjän vasallivaltioksi.

Ovat kovin epäisänmaallisia.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Venäjä-jutut(mm. trollitehtailu, vaalivaikuttaminen, veljeily)ovat epäuskottavaa pelottelua, eikä silläkään saa persuja horjutettua.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #23

Kun ei natsittelu enää auta niin vedetään Venäjäkortti yhä useammin esille. Parhaiten pärjäisi jos haastaisi persut asiapolitiikassa.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #25

"Kun ei natsittelu enää auta niin vedetään Venäjäkortti yhä useammin esille."

Aika hyvä vertaus natsikorttiin. Sitähän se on.

"Parhaiten pärjäisi jos haastaisi persut asiapolitiikassa."

Mutta sekään ei tunnu onnistuvan millään rintamalla.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #23

Keski-Euroopassa liikkeellä on epämääräisiä huomattavia rahamääriä. Niiden lähde on jossain Venäjän suunnalla ja niiden päämääränä on olleet Euroopan separatistiset populistiset liikkeet.

Suomesta niitä juttuja ja uutisia ei vielä ole ollut, mutta on luonnollista että vain osa rahansiirroista paljastuu ja suurin osa on pimennossa. Niistä pimennossa olevista osa liittynee suomalaiseen populismiin, se olisi ainakin luonnollista.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #27

"Niiden lähde on jossain Venäjän suunnalla ja niiden päämääränä on olleet Euroopan separatistiset populistiset liikkeet."

Yhtä hyvin lähde voisi olla Mars-planeetan suunnalla.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #23

Persujen uusi eurooppalainen liittouma on valjastettu edistämään Venäjän tavoitteita. Sen voisi lukea vaikka tästä linkistä, mutta persuissa sitä ei ymmärrä kuin Halla-aho itse.

https://baltnews.ee/tallinn_news/20190413/10175708...

Käyttäjän hannakaisalahde kuva
Hanna-Kaisa Lähde

Eivät mitään, jos Iltalehden uutista on uskominen. Halla-aho ei halua pääministeriksi, eikä hallitusvastuuseen.

Minusta meidän suomalaisten äänestäjien tulisi nyt miettiä millaisen hallitusohjelman jokainen edellisellä kaudella istunut peruusuomalainen kansanedustaja rakensi ja hyväksyi ja sitä kautta miettiä oliko se politiikka sellaista mitä hallitus toteutti, joka vastasi peruusuomalaisten äänestäjien toiveita. Keskustalaiten äänestäjien toiveita. Kokoomuslaisten äänestäjien toiveita.

Puolue voi jakautua ja hallituksesta voi lähetä, muttei erota siitä vastuusta, mikä on syntynyt, kun hallitusohjelma on kirjoitettu ja hyväksytty. Lapsiköyhyys on lisääntynyt, eriarvoistuminen kasvanut, akstiivimalli on epäoikeudenmukainen ja taksiuudistus epäonnistui. Ne on kaikki olleet hallitusohjelmaan kirjattuja asioita.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Unohdit puhua arvoista, markkaan palaamisesta, EU:sta eroamisesta.

Mutta eihän nekään auta.

Nyt minua kiinnostaa lähinnä se miten saat kaikki mamut lähtemään ja jos et saa, miten estät kannattajien pettymyksen ja siirtymisen muihin puolueisiin ja mieten saat sen jälkeen voitettua suvakit seuraavissa vaaleissa.

Edes Halla-aho ei ole esittänyt yhtään poliittista käytettävissä olevaa käytännön ratkaisua hänen omiin rotu-opillisiin pulmiinsa.

Ei edes Tanskassa natsit ole saaneet maataan tyhjennettyä mamuista.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

"Unohdit puhua arvoista, markkaan palaamisesta, EU:sta eroamisesta."

Mitä niistä olisi pitänyt puhua?

"Mutta eihän nekään auta."

Eivät varmaan autakaan.

"Nyt minua kiinnostaa lähinnä se miten saat kaikki mamut lähtemään ja jos et saa, miten estät kannattajien pettymyksen ja siirtymisen muihin puolueisiin ja mieten saat sen jälkeen voitettua suvakit seuraavissa vaaleissa."

Kuten jo kirjoitin, olkiukkoilusi sataa vain persujen laariin. Ei kukaan ole ajamassa kaikkia mamuja pihalle Suomesta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Kuten jo kirjoitin, olkiukkoilusi sataa vain persujen laariin. Ei kukaan ole ajamassa kaikkia mamuja pihalle Suomesta."

Mitäs luulet persujen äänestäjien arvelevan tästä mitä sanoit.
Hakkaraisen vaalilause oli jotain sinnepäin että

"pannaan ne menemään sinne mistä on tulleetkin"

Tätä persujen äänestäjät haluaa, jos eivät saa, pettymys on suuri.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #11

"Mitäs luulet persujen äänestäjien arvelevan tästä mitä sanoit."

Ovat samaa mieltä kuin minä. Nauravat ulkoukoillesi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #13

Sanot vain noin, vaikka tiedät kyllä paremmin.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #15

Hän on oikeassa enemmän kuin Vihavainen tässä kohtaa. Ja mikäli persut laitetaan oppositioon heistä tulee suurin puolue. Voi tulla hyvin jo tänäänkin.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Tässä vaiheessa myöhäistä, mutta nelosjytkyn voi hyvin vielä estää jo kuntavaaleissa.

Tässä kohtaa vastuu on valitettavasti ns. vanhoilla puolueilla, joiden pitää alkaa tarjoamaan persukannattajia houkuttelevaa viestintää. Mitä alhaisempiin tunteisiin pystyy vetoamaan olematta kuitenkaan rasistinen, sitä varmemmin noita jytkyääniä siirtyy pois persuilta. Persut eivät tulevallakaan vaalikaudella saa oppositiossa mitään aikaan, joten millään meriitellä he eivät pärjää.

Toinen voittava strategia on selkeästi muutosvastarintainen vaalimainonta. Tässä on koko jytky 3.0:n ydin. Eikä tarvitse puhua totta. Ei persutkaan puhu. Eikä persut valehtele välttämättä valehdellakseen. He vain eivät tiedä eivätkä osaa asioita.

Näissä vaaleissa puolueet ottivat liiaksi etunojaa varsinkin ilmastonmuutokseen kun sote muuttui liian herkäksi aiheeksi niin Keskustalle kuin Kokoomuksellekin. Puolueiden pitää ymmärtää, ettei vastuullisia ja muutokseen valmiita löydy kansasta määräänsä enempää. Tuo määrä on enintään neljäsosa kansasta. Loput 75% jää persujen ja vanhojen puolueiden keskenään jaettavaksi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Mitä alhaisempiin tunteisiin pystyy vetoamaan olematta kuitenkaan rasistinen, sitä varmemmin noita jytkyääniä siirtyy pois persuilta."

Luuletko että vanhat puolueet kykenevät tällaiseen alhaisiin tunteisiin vetoamiseen, ärsyttämättä samalla vakioäänestäjäkuntaansa?

En usko että ne pystyy ja ajatus on mahdoton siksi että ne vanhatkin äänestäjät on tärkeitä.

Mutta vanhat puolueet voisivat perustaa yhdessä uuden puolueen, jonka tarkoitus solisi viedä persujen äänet alhaisiin tunteisiin vetoamalla. Näin ne voisivat säilyttää omat äänestäjänsä.

"Puolueiden pitää ymmärtää, ettei vastuullisia ja muutokseen valmiita löydy kansasta määräänsä enempää. Tuo määrä on enintään neljäsosa kansasta. Loput 75% jää persujen ja vanhojen puolueiden keskenään jaettavaksi."

Niitä vastuuttomia äänestäjiä voisi kalastaa myös misseillä, urheilutähdillä, iskelmälaulajilla ja koomikoilla.

Pellet ovat olleet suosittuja monessa maassa, eikä ainoastaa USA:ssa(Trump).
Miksei se meilläkin voi toimia. Pitää vain keksiä se pelletaktiikka ennenkuin persut sen keksii.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Aika pitkälle persumaisia kantojahan kokkarit ja kepulit aikaisemmin viljelivät. Pitää muistaa, että oman navan tuijottaminen on persuäänestäjästä aina tärkeintä. Samoin vikojen löytäminen muista. Persut vaan suuntaa tämän maahanmuuttajiin, mutta aina voi maan sisältäkin löytää porukoita, joita voi syyttää. Kunhan eivät ole omia äänestäjäryhmiä. Tai ovat muuten tarpeeksi pieniä porukoita, ettei sillä ole merkitystä vaalimenestykselle.

Yrittihän demaritkin aikanaan videota, jossa porvari ahmii tolkuttomasti. Se meni vähän yli, mutta varmaan persukannattajiin uppoaisi kuten ketutus-videokin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #22

"Aika pitkälle persumaisia kantojahan kokkarit ja kepulit aikaisemmin viljelivät."

Kyllä, ja Urpiaisen aikana demarit kokeilivat sitä samaa taktiikkaa.

Kaipa se demarien taktiikka vähän toimikin, mutta yleensä ottaen pidän taktiikkaa virheenä, myös kepun ja kokkarien osalta.

Antti Rinne kyllä korjasi tämän Urpiaisen virheen, mutta on tehnyt monta uutta virhettä.

Suosittelisin sitä varjopuolueen perustamista ja aika-ajoin olen epäillyt näitä Vayrysen toilailuja sellaiseksi.

Mutta väyrynen ei ole onnistunut toilailemaan kyllin uskottavasti, persujen toilailut ovat sen sijaan aitoja, kuten nämä Hakkaraisen temput.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #22

"Aika pitkälle persumaisia kantojahan kokkarit ja kepulit aikaisemmin viljelivät."

Mitä tarkoitat tuolla? Heillehän "monikulttuurisuus on rikkaus" kuten kaikille muillekin. Enää eivät tosin uskalla samanlaiseja fraaseja viljellä.

"Yrittihän demaritkin aikanaan videota, jossa porvari ahmii tolkuttomasti. Se meni vähän yli, mutta varmaan persukannattajiin uppoaisi kuten ketutus-videokin."

En usko että uppoaisi. Ei persu-kannattaja tee luokkajakoa kuten sosialistit.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #28

"Ei persu-kannattaja tee luokkajakoa kuten sosialistit."

Ei luokkajakoja tarvitse tehrä, ne on olemassa ja ne on fakta

Niitä rajoja pitäisi pikemminkin häivyttää, kuten kaikkia muitakin rajoja pitäisi.

Oleanderin juttu oli kyllä hyvä, se oli absurdi, se oli humoristinen, se oli hauska, mutta sitä ei ymmärretty oikein, se ymmärrettiin väärin ja siksi se ei toiminut.

Minäkin ymmärsin sen aluksi väärin.

Vaalikansalle ei pitäisi yrittää syöttää mitään liian vaikeasti ymmärrettävää, siinä oli sen mainoksen suurin synti ja siihen se tyssäs.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #31

"Ei luokkajakoja tarvitse tehrä, ne on olemassa ja ne on fakta"

Ehkä se on, mutta se on jo nyt häilyvä. Onko pari tonnia ansaitseva pienyrittäjä osa suurpääoman edustajia vai työväestöä? Olenko itse osa kapitalistista sortokoneistoa jos minulla on hieman rahastosijoituksia?

"Niitä rajoja pitäisi pikemminkin häivyttää, kuten kaikkia muitakin rajoja pitäisi."

Ilmeisesti haluaisit eniten häivyttää valtionrajoja. Ei kovin suosittu aate semmoinen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #33

"Ilmeisesti haluaisit eniten häivyttää valtionrajoja. Ei kovin suosittu aate semmoinen."

Kullä kyllä, niin haluaisinkin, eikä se ole suosittua.

Mutta kyllä luokkarajojakin pitäisi häivyttää. Jos niin ei tehdä, siitä syntyy ennenpitkää yhteiskunnallisia levottomuuksia ja rikkaiden pitää linnoittautua jonnekin muurien taakse, kuten aatelisten keskiajalla piti, eikä sekään pelastanut heitä.

Ranskan suuressa vallankumouksessa rikkaat pantiin giljotiiniin, jossa heiltä poistettiin pää. Neuvostoliitossa ne vain ammuttiin, tai vietiin Siperiaan.

Vaikka köyhien kapinat pystyttäisiinkin kukistamaan, niin niistä kapinoista on jopa rikkaillekin niin paljon harmia ettei luokkajakoja kannattaisi kärjistää.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #34

"Kullä kyllä, niin haluaisinkin, eikä se ole suosittua."

Turha sitten itkeä persujen menestystä.

"Mutta kyllä luokkarajojakin pitäisi häivyttää."

Siihen vasemmistolaisen keino on, että riistetään rikkaita. Persujen viesti taas on, että pyritään siihen, että kaikilla menee hyvin. Esimerkiksi yrittäjän etu on myös työntekijöiden etu.

"Ranskan suuressa vallankumouksessa rikkaat pantiin giljotiiniin, jossa heiltä poistettiin pää. Neuvostoliitossa ne vain ammuttiin, tai vietiin Siperiaan."

Saatiin näppärästi tuloerot tasattua?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #36

"Siihen vasemmistolaisen keino on, että riistetään rikkaita. Persujen viesti taas on, että pyritään siihen, että kaikilla menee hyvin. Esimerkiksi yrittäjän etu on myös työntekijöiden etu."

Rikkailla on mitä riistää. Olet oikeassa siinä että yrittäjän etu on työntekijän etu, edellyttäen että edut tasataan tasapuolisella tavalla, eikä se ole riistämistä jos työntekijä saa reilun osuuden voitosta.

Se on sitten eri asia jos voittoa ei tule ja tuleekin vaikka tappiota. Silloin työntekijän pitäisi osata joustaa, jos haluaa työpaikkansa säilyttää.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #38

"eikä se ole riistämistä jos työntekijä saa reilun osuuden voitosta"

Miksi työntekijän pitäisi saada osuus voitosta? Voittohan kuuluu yrittäjälle, joka on ottanut riskin yritystä perustaessa. Tietysti työnantajan kannattaa palkita hyviä työntekijöitä mm. bonuksilla.

"Silloin työntekijän pitäisi osata joustaa, jos haluaa työpaikkansa säilyttää."

Harvinainen kanta vasemmistolaiselta. Yleensähän työnantajilta vaaditaan lisää, menipä hyvin tai huonosti.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #41

"Miksi työntekijän pitäisi saada osuus voitosta? Voittohan kuuluu yrittäjälle, joka on ottanut riskin yritystä perustaessa. Tietysti työnantajan kannattaa palkita hyviä työntekijöitä mm. bonuksilla."

Yrität vääristellä. Reilut työnantajat palkitsevat muutenkin työntekijöitänsä, jos tulee voittoa vähän enemmän, mm. bonuksilla ja palkkoja nostamalla, mikä on kyllä nykyoloissa varsin riskaabeli toimenpide, koska niitä palkankorotuksia ei voi perua jos alkaakin mennä huonommin. Tällainen toiminta tietenkin pitää duunarit tyytyväisina.

Mutta jos työnantaja maksaa kitupalkkaa vaikka firmalla menee hyvin ja omistajat ja johtajat rikastuvat, duunarin kituuttaessa, se herättää luonnollisesti tyytymättömyyttä ja kapinahenkeä, jota on helppo lietsoa levottomuuksiksi, vaikkapa vieraan vallan toimesta, kuten Ranskan keltaliivien tapauksissa.

Aiemmin, niinkuin olen kertonut, Ranskan vallankumouksessa, Venäjän vallankumouksessa ja Suomenkin sisällissodassa oli samasta asiasta kyse.

Turha muten provoilla syyttämällä minua vasemmistolaiseksi. Olen työväenluokan puolella, mutta tuen sitä äänestämällä milloin mitäkin puoluetta. Hyviä vaihtoehtoja äänestää ei ole olemassa, mutta viimeksi äänestin keskustaa ja nyt äänestän kokoomusta. Puolueen ohjelma ratkaisee valinnan, ei sen ideologia.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #44

"Mutta jos työnantaja maksaa kitupalkkaa vaikka firmalla menee hyvin ja omistajat ja johtajat rikastuvat, duunarin kituuttaessa, se herättää luonnollisesti tyytymättömyyttä ja kapinahenkeä, jota on helppo lietsoa levottomuuksiksi"

On myös mahdollista äänestää jaloilla ja vaihtaa firmaa.

"Turha muten provoilla syyttämällä minua vasemmistolaiseksi."

Anteeksi erehdykseni.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #41

"Harvinainen kanta vasemmistolaiselta."

Hän on näihin vaaleihin sanonut äänestävänsä Kokoomusta. Ja kaikista syistä soten takia, jonka Kokoomus laittaisi eniten sekaisin.
Arvot kieppuvat Vihavaisella. Mutta niin muillakin... äänestin ennen jopa vihreitä ja demareita, mutta tänään kannatin perussuomalaisia (joita ennen voimakkaasti vastustin.. enemmän kuin Vihavainen nyt). Eli blogisti on oikeassa... persuja on vaikea voittaa.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #34

Vihavainen
"Kullä kyllä, niin haluaisinkin, eikä se ole suosittua."

On se suosittua - nuorten parissa. Itsekin sitä kannatin (valtioiden rajat hiljalleen pois jne.) erittäin kovasti nuorempana. Yleensä vanhempana huomaa ettei se toimi ihan heti (=ihmisluonteesta johtuen tuskin oman tai lasteni elinikien aikana) ja/tai jos sitä voimakkaasti ajetaan, niin seuraus on katastrofi ja verta ja suolenpätkiä ( = sotia, joita en voi kannattaa noin typeristä syistä).

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #43

Olit nuormpana fiksumpi, nyt vanhempana olet sitten tyhmistynyt.

Vitsi... vitsi

Oikeasti luulen että jos lähdettäisiin asiasta keskustelemaan ja saisimme selville miten kumpikin oikeasti ajattelee, niin riita ei olisi kovin iso. Ymmärrän ne käytämmön ongelmat joita rajojen hävittämisestä tulee, puhun siis enemmän periaatteesta.

Rajojen siirtely näyttää olevan paljon helpompaa ja turvallisempaa kuin niiden hävittäminen. Syyt ovat syvällä, jossain ihmisten alitajunnassa, geenien tasolla, näin oletan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #49

"Rajojen siirtely näyttää olevan paljon helpompaa ja turvallisempaa kuin niiden hävittäminen."

Mielestäsi Venäjän olisi helppo siirtää länsirajansa Itämereen?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #53

"Mielestäsi Venäjän olisi helppo siirtää länsirajansa Itämereen?"

Ei se varmaankaan helppoa ole.

Venäjän tavoite ei muuten ole Itämeri, sehän on jo Itämerellä. Nyt venäjä pyrkii Atlantille asti. Ensimmäinen etappi on EU:n ja Naton hajoittaminen ( Trump, brexit)

Keinona tähän hajoitustoimintaansa Putin käyttää Euroopan nationalistista ja populistista liikehdintää, joka on sen aikaansaannos.

Kunhan hajaannus on ensin aikaansaatu, Suomi ja sen asemahti ei ole mikään este, sen voi kiertää ja ohittaa ja ylittää.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #49

"Oikeasti luulen että jos lähdettäisiin asiasta keskustelemaan ja saisimme selville miten kumpikin oikeasti ajattelee, niin riita ei olisi kovin iso.
"

Hyvin luultavaa...

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #22

"Persut vaan suuntaa tämän maahanmuuttajiin"

Ei vaan valkoihoisiin suomalaisiin poltiikkoihin, katsos meidän maahanmuuttopolitiikka. Sinne se kritiikki ammutaan.

Oliko muuta?.

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Ei sitä voi estää ihmisiä myöskään haksahtamasta muihin kusetuksiin Wincapitasta homeopatiaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Joo, on niitä asioita paljon mihin ihminen voi haksahtaa
-euron kännyköihin
-nigerialaiskirjeisiin
-huijari-hurmureihin
-lomaosakkeisiin

Persut on aika pieni paha, ainakin henkilökohtaisella tasolla.
Valtakunnallisesti ne ei voi mitään pahaa aikaansaada.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

kyllä Suomalaisessa vaalijärjestelmässä on tilaa persuille ja vassareille jne.

Tätä ei nämä persuvihaajat pysty kestämään , he kuvittelevat vihalla olevan niin paljon voimaa että se jopa tukahduttaisi puolueen nimeltä ps.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Tätä ei nämä persuvihaajat pysty kestämään , he kuvittelevat vihalla olevan niin paljon voimaa että se jopa tukahduttaisi puolueen nimeltä ps."

Höh, persujen käyttövoimana on viha.

Suvakit rakastaa persuja ja haluavat pelastaa heidän sielunsa vihalta,
mutta viha on ilmeisesti heille rakkautta voimakkaampi ja houkuttavampi tunne

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

No Vihavainen lopettaa sen vihaamisensa.

"Suvaitsevaiset ovat kaikkea muuta kuin suvaitsevaisia", totesi Atte Kalevakin kerran. Pitää paikkansa, sen huomaa täälläkin.

Voiko suvakit lopettaa eri mieltä olevien vihaamisen, vai onko mahdotonta?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #50

Tunteilleen kukaan ei voi mitään, mutta vihaamista ei voi lopettaa jos sitä ei ensin aloita, enkä ole vielä aloittanut. Olen vain niin surullinen siitä että koko homma on tällaista sotkua. Ei ole mitään kunnollista äänestettävää ja niistä epäkunnollisistakin kansa äänestää kaikkein kunnottomampia.

Siitäkin olen surullinen että et jaksa pysyä asiassa tässä keskustelussa, vaan yrität viedä keskustelun hekilökohtaisuuksiin ja muihin asiattomuuksiin. Se ei ole kivaa, se on turhauttavaa.

Haluat saada minut lopettamaan, mutta en lopeta, annan sinun vain jäähtyä välillä ja jatkan sitten. :)

Käyttäjän VilhelmJunnila kuva
Vilhelm Junnila

Erittäin hyvä artikkeli. Kiitos

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Kiitos kehuista. Ajattelin lisätä pienen lisäpanoksen jytkyyn.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Nationalistit ovat vaihtaneet strategiaa.Pysytään kaikissa kuvioissa mukana hamaan loppuun ja käytetään kaikki energia unionin valtaamiseen.Mitä sen jälkeen tapahtuu, sitä ei kukaan tiedä.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Ristiin puhuminen keskustelussa ei ole aina sivistymätöntä.Se on sivistymätöntä,kun se tehdään kuten Trump,Tucker Carlson tai Sean Hannity.Se on sivistynyttä Fox Newsin Chris Wallacen tyylillä.
Kaikissa eurooppalaisissa kulttuureissa osataan ristiin puhuminen.Paras kohdalleni tullut suomalainen taituri on Heli Paasio.Se on kieltämättä vaikea taito, muuta palkitseva ja vaati paljon enemmän kuin peruskielitaidon,kun keskustellaan vaikka ranskaksi tai saksaksi.
Halla-Ahon usein toistamat"ei pidä paikkaansa " kommentit eivät häntä erityisemmin pue.

Käyttäjän FreeThinking kuva
Jukka Heikkinen

Äänestä Suomi takaisin. Tätä vaalimainosta välillä joutuu ihmettelemään. Miten niin takaisin, keneltä takaisin, kenelle se on menetetty. Taitaa olla vedetty oma Trumpilainen näkökanta, joka ei kanna, koska sille ei ole relevanttia pohjaa.
Kyllä se suomalaisilla pysyy, vaikkei perussuomalaisia äänestä, ja takaisin ei tarvitse äänestää mitään sellaista, mitä ei ole menetetty. Se on vain menetetty, mitä ennätitte leikkaamaan. Mutta joo, kaikkihan me leikataan, nyt oli vain meidän vuoro vai.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Persuja ei oikein saa haastettua toteamalla, että vaalislogan ei ole kovin osuva.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Minä olen sitä funtsinut että jos persut ottaa palan suomea itselleen, niin onko se sitten pois meiltä muilta suomalaisilta? Todennäköisesti siinä sitten niin kävisi.

Jos persut saa 20% äänistä, niin he saavat sitten 20% maasta.

Meille muille jää vielä se 80%, onneksi.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

10. Valehtele ja / tai levitä mitälie huhupuhetta varmana tietona, faktana

Tuossa Vesa-Matti Louekoski näyttää loistokasta esimerkkiä jossa itse ilman mitään lähteitä kertoo varmana tietona jotain jossain somessa olevaa juttua kunnes toinen sankari Esa Mäkinen kertoo mistä on kyse, seitsemännen käden huhupuheesta. Loekoski tietysti pokkana poistaa kaikki viestit jossa tämä huomautetaan ja ylläpitoa ei tälläinenkään pieni keskustelusääntörike kiinnosta.

Ohessa varma tieto 'eräältä pariskunnalta' jo aluksi ainakin toisen käden lähteenä.

Niko T. Mikkonen
Eilen 14.54 ·
Paikallinen persujen ehdokas jakoi tänään Lohjan torilla luodilla (Suomi-konepistoolin patruunan replica) varustettuja avaimenperiä. Eräälle pariskunnalle hänen saatesanansa olivat olleet seuraavat: "Näillä sitä maahanmuuttoa on ennenkin torjuttu."

Turha kenenkään enää ikinä tulla selittämään ja valkopesemään tuota puoluetta ja sen tavoitteita minun kuullen ja läsnä ollessa.

On täysin käsittämätöntä, millä tasolla politiikkaa tänä päivänä tehdään. Sivistysvaltiossa! Hyi saatana!

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Tuo voisi mennä myös "Triggeröidy" kategoriaan :)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset